Košarkaši Vojvodine izgubili od Partizana

Košarkaši Vojvodine su u polufinalu Kupa Radivoja Koraća izgubili od Partizana sa 80:67, ali su ponovo igrali dobro i bili ravnopravan partner sve do same završnice meča.
Po četvrtinama rezultat je bio 24:22, 19:14, 17:14, 20:17.
 
Vojvodina je odlično počela i u prvoj četvrtini igrala čak i atraktivnije od višestrukog nacionalnog prvaka.
Samo zahvaljujući ogromnom iskustvu, Beograđani su na kraju prvih 10 minuta imali dva poena prednosti.
 
U drugoj deonici obe ekipe su zaigrale izrazito snažno u odbrani, isticali su se visoki centri crno- belih. Epilog je odlazak na poluvreme sa sedam poena prednosti za četu Željka Obradovića.
Partizan je pokušao agresivnom igrom u trećoj četvrtini da prelomi utakmicu. Razigrao se Naneli, dok je visoki Kaminski bio nezaustavljiv i neobično siguran u šutu. Ipak, Novosađani su dobro uzvraćali i sve što je postigao Partizan je da poveća distancu na deset poena.
 
Na početku četvrte četvrtine u redovima Novosađana razigrao se Kaningem. Crno - beli nisu nalazili bolje rešenje od fauliranja, pa je tamnoputi bek često pucao slobodna bacanja. Saigrači Vojvodine su se poveli za liderom, pa su pet i po minuta pre kraja susreta, nakon pogodaka Kaningama i Nikolća, te trojke Ašćerića, smanjili na 63:66 i došli u priliku da naprave preokret.
 
No, tada igrači Vojvodine kao da su se uplašili mogućnosti da ostvare senzacionalnu pobedu. U tri uzastopna napada početnički greše, a Nikolić pravi nesportsku ličnu grešku. Bio je to dar sa neba za prekaljane internacionalce u crno- belim dresovima. Očas su rezultat uvećali na 76:63 i time je bilo rešeno pitanje pobednika.
 
U redovima Voše najraspoloženiji je bio Kaningam, tik uz njega bili su Ašćerić i Nikolić. Kao i dan ranije, ekipa trenera Miloša Isakova Kovačevića je kao celina ponovo ostavila sjajan utisak. Od crno - belih asova, uz Nanelija i Kamenskog isticao se i Ledej, posebno u finišu meča.
 
Partizan je, kada se sve uzme u obzir, bio bolji i zasluženo se plasirao u finale gde će mu protivnik biti Crvena zvezda. Susret je na programu u subotu u 21 čas. Vojvodina je izgubila, ali je je igrala veoma solidno i ponovo potvrdila da se razvija u ekipu abaligaškog nivoa.
Plasman u polufinale Kupa je odličan rezultat, ali je za Novosađane mnogo važnije da budu uspešni u druga dva takmičenja u kojima uporedo učestvuju, Košarkaškoj ligi Srbije i ABA 2 ligi.
 
Stoga odličan nastup u Nišu ne bi trebalo da ih previše razgali i prepusti veselju. Predstoje završnice u oba takmičenja, a cilj Vojvodine ove sezone je da u oba bude pri vrhu.
  • Novi Sad

    17.02.2024 20:27
    košarka
    Bravo za košarkaše Vojvodine, iznenada su se pojavili, odlično odigrali, dobri pojedinci i mlada trenerska ekipa, na čelu sa Milošem Isakovim. Stećno momci u daljem takmičenju.
  • Anonimus

    17.02.2024 14:09
    Poraz nakon dobre igre Vojvodine i snažnog otpora Partizanu, učesniku Evrolige. Sve pohvale momcima u crveno-belim majicama i trenerskom štabu.
  • Sreten

    17.02.2024 12:43
    Bravo
    Bravo za ekipu,pokazali su karakter. Sudjenje - buka i sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.