Košarkaši Vojvodine bolji od gostiju iz Sombora

Košarkaši Vojvodine zabeležli su novi uspeh, u 23. kolu Košarkaške lige Srbije savladali su tim Jokera sa 96:92, po četvrtinama rezultat je glasio 20:22, 28:17, 25:20, 23:33.
Navijači, kojih je u Maloj sali Spensa bilo znatno više nego na prethodnim susretima, pamtiće meč po igri crveno-belih prepunoj oscilacija. 
 
Nekoliko perioda na utalkmici ekipa Miloša Isakova Kovačevića igrala je sjajno, pravila po dvanaest do petnaest poena razlike, potom bi dolazilo do prevelikog opuštanja igrača.
 
Predvođeni odličnim Amerima, graditeljem Dejvisom i centrom Simonsom, gosti su koristili zastoje u igri domaćina i brzo smanjivali razliku na tri, četiri poena.
Sam početak pripao je gostima, povremeno su imali i po osam poena prednosti. Bilo bi i više da Novosađane ovog puta nije služio šut za tri poena, pa su samo u prvoj četvrtini postigli pet trojki.
 
U drugoj deonici, trener Kovačević je učestalo menjao igrače podstičući što bržu i agresivniju igru. 
 
Kako je broj košarkaša Jokera koji nose utakmicu veoma mali, snažan ritam ih je zamarao, što su momci u crveno-belim dresovima koristili da preokrenu rezltat i na odmor odu sa devet poena prednosti.
U trećoj četvrtini razigrao se Stefan Savić i Novosađani su konstantno uvećavali razliku, slično je bilo i u prvim minutama poslednjeg segmenta igra - Vojvoidna je u 33. minutu vodila sa 81:61. No, tada dolazi do još jednog pada u igri i dekoncetracije. 
 
Somborci, pak, uočavaju priliku, postižu koš za košom i dolaze na šest poena razlike. Vojvodina se "budi", povećava na 11 poena, ali ponovo zastaje što uporni i borbeni gosti koriste da do kraja susreta minus svedu na samo četiri poena.
 
Publika može biti zadovoljna novom pobedom svojih ljubimaca, kao i igrom u pojedenim razdobljima. Ali, u narednih mesec i po dana Vojvodina će, igrajući uporedo u KSL i ABA 2 ligi, imati izuzetno zgusnut kalendar. Prevelika i prečesta opuštanja u takvom ritmu igranja mogu biti porazna.
 
Najbolji i sa 18 poena najefikasniji igrač u redovima novosadskog tima bio je Stefan Savić, povremeno su se isticali i bek Uroš Banjac i centar Vasa Vučetić. Joker je ostavio odličan utisak, nedostaje im igrač, dva u rotaciji pa da budu ravnopravni rival i najboljim ekipama u ligi.
 
Sledeće nedelje Vojvodina gostuje u Užicu.
  • Anonimus

    02.03.2024 21:13
    Dugo, jako dugo Vojvodina nije imala ovako dobru ekipu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.