Košarkaši Vojvodine dočekuju Radnički

Zbog obaveza u ABA 2 ligi, košarkaši Vojvodine će utakmicu 25. kola Košarkaške lige Srbije odigrati nekoliko dana ranije, u četvrtak.
Protivnik lideru na tabeli biće najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva, tim Radničkog. 
 
Kragujevčani su novajlije u ligi, povratnici posle šest sezona u nižem rangu, ali im to nije smetalo da u jačoj konkurenciji zabeleže znatno više pobeda nego poraza. Trenutno su šesti i sa užičkom Slobodom bore se za petu poziciju i plasman u Superligu.
Novosađani su u prvom delu prvenstva pobedili u centru Šumadije, ali tek nakon velike borbe i preokreta u drugom poluvremenu. U međuvremenu, gostujuća ekipa se pojačala sa dva košarkaša i u nekoliko prethodnih mečeva pružila je odlične partije i imala uspeha.
 
Novosađani su, ipak, izraziti favoriti i to ne samo u današnjem nego i u svakom od pet preostalih susreta KSL. Crveno-beli su tempirali formu tako da vrh dostignu upravo pri kraju sezone, kada se igraju odlučujuće utakmice i u KSL i u ABA 2 ligi.
Trener Miloš Isakov Kovačević ističe da je veoma važno da njegovi puleni zaigraju čvrstu, agresivnu odbranu i rivalu nametnu svoj stil igre. Ekipa iz Kragujevca je takođe poznata po dobroj igri u odbrani, a, slično Novosađanima, oslanja se i na veliki broj igrača; u proseku na svakoj utakmci na parketu nastupi desetak košarkaša.
 
Današnja utakmica je prilika da novosadska sportska publika vidi i pozdravi svoje ljubimce pre nešto duže pauze. Naime, nakon susreta protiv Radničkog, Novosađani će od 18. do 24. marta igrati tri utakmice u Širokom, na petom, poslednjem, balonu ABA 2 lige, potom će 27. marta gostovati u Čačku. 
 
Naredni susret u Novom Sadu odigraće tek 31. marta protiv OKK Beograda.
 
Utakmica Vojvodina-Radnički se igra u Maloj dvorani Spensa, početak je u 16 časova.
  • Kimasabi

    14.03.2024 12:08
    Šteta što je početak utakmice u 16h. Želeo bih da gledam, ali ne mogu da stignem :(
  • Anonimus

    14.03.2024 10:14
    Novom pobedom ka ABA ligi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.