Košarkaši Vojvodine pobedili uz snažan otpor Kragujevčana

Košarkaši Vojvodine nadigrali su ekipu Radničkog sa 93:83, ali tek pošto su se dobro namučili kako bi slomili snažan otpor povratnika u Košarkašku ligu Srbije.
Košarkaši Vojvodine pobedili uz snažan otpor Kragujevčana
Foto: 021.rs
Rezultat je bio 19:16, 22:30, 30:17, 22:20 i vidi se da su u pojedinim periodima igre gosti bili ubedljiviji.
 
Čini se da su najzadovovljniji bili posetioci koji su imali priliku da vide veoma kvalitetnu utakmicu sa mnoštvom atraktivnih poteza i preciznih šuteva.
Postignuto je čak 26 trojki, 14 u korist Voše, 12 za goste, pa je publika uživala u dobroj utakmici i gotovo do samog kraja neizvesnom susretu.
 
Vojvodina je dobro počela, trojkama je povećavala prednost, ali su u drugoj četvrtini crveno- beli učestalo promašivali šuteve sa kraćih distanci, dok su tokom celog meča centri Vučetić i Nikolić slabo realizivali slobodna bacanja.
Kragujevčani su prikazali dinamičnu igru, sa čestim promenema stila odbrane. Trener Kragujevčana Marko Simonović je našao "pravu petorku" i Kragujevčani su tokom četiri i po poslednja minuta druge četvrtine serijom 20:12 preokrenuli rezultat.
 
Puleni Miloša Kovačevića su žestoko započeli treću deonicu, odmah serijom 8:0 preuzeli vođstvo, a raspoležini Savić je povećavao distancu.
 
No, u četvrtoj četvrtini Kragujevčani ponovo snižavaju na dva poena i imaju napad. Krilne centre gostiju Nikolića i Dobrašinovića služi šut za tri poena, pa je rezultat bio tesan sve dok Ašćerić sa dve trojke, potom Savić sa nekoliko uspešnih poteza nisu napravili soldnih deset poena prednosti. Možda malo previsoka s obzirom na tok meča.
 
U redovima Novosađana, uz Savića i Ašćerića povremeno se isticao i Banjac, dok du plejmekeri Kroft i Vebster uspešno gradili igru gostijuj
Posle ove pobeda Vojvodina je sve uverljivija na prvoj poziciji tabele, a u 26. kolu 2. marta gostuje ekipi Čačka iz istoimenog grada.
 
U međuvremenu, od 18. do 24. nastupiće u Širokom na poslednjem turniru u okviru ABA 2 lige. Protivnici će biti ekipa Šibenke, skopskog TFT i tim Zlatibora.
  • Aba

    15.03.2024 22:27
    Nadamo se da uskoro gledamo Vojvodinu u Aba ligi.
  • A212

    15.03.2024 07:12
    Uspeh?
    Verovatno bi se namučili i protiv Kruščića ili starih Ledinaca uz neizvestan ishod..
  • Anonimus

    14.03.2024 21:05
    Kvalitetna utakmica, Voša sve bolja, ali još uvek ima previše oscilacija u igri...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.