Treći trijumf Vojvodine u nizu, prvi put posle tri i po godine

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom "Karađorđu" ekipu Novog Pazara rezultatom 1:0, u 26. kolu Super lige Srbije.
Treći trijumf Vojvodine u nizu, prvi put posle tri i po godine
Foto: FK Vojvodina
Jedini pogodak za Vošu postigao je Njegoš Petrović u 85. minutu.
 
Prvi su ozbiljnije pripretili gosti i to preko Adešina koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali je Carević bio odlično postavljen.
 
Vojvodina je teže dolazila do opasne zone u prvih dvadesetak minuta, ali je domaći tim potom počeo da pronalazi prostor u odbrani rivala i da ugrožava gol Mirkovića.
U 25. minutu nakon kornera, Ivanović je probao polumakazicama, golman Pazara je izbio loptu u korner. Potom je u 28. minutu Nikolić, posle uigrane kombinacije iz prekida, sa nekih 20 metara šutirao preko gola. Šansu je imao i Zukić, koji je slabije zahvatio povratni pas Serija, pa je lopta završila pored gola.
 
Novu priliku i opasan udarac imao je Marko Bjeković koji se dobro ubacio po desnoj strani i snažno šutirao u spoljni deo mreže.
 
U 37. minutu Novi Pazar je bio najbliži golu kada se Obradović oslobodio Koraća i iz okreta gađao pravo u odlično postavljenog Carevića, što je bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu.
Voša je zaigrala još konkretnije početkom drugog dela igre, a u 50. minutu Zukić je propustio stopostotnu šansu, Đorđević je centrirao sa levog boka, ali nije dobro zahvatio loptu iz neposredne blizine.
 
Novi Pazar je u drugom delu imao prvu šansu u 62. minutu kada je Adešina pobegao po desnoj strani, potom je iskosa sa 20 metara gađao u Carevića.
 
Voša je novu šansu imala u 65. minutu. Nakon kornera sa leve strane, Vukanović je uhvatio volej, Mirković je već bio savladan, ali je pred golom intervenisao Čermelj. Pet minuta kasnije sa distance je šutirao i Petrović, sigurno je intervenisao Mirković.
 
Golman Novog Pazara bio je na pravom mestu kada je nakon kornera glavom pravo u njega gađao Korać, a u 73. minutu zaustavio je i odličan pokušaj Jovanovića sa ivice šesnaesterca.
 
Nakon nekoliko opasnih napada Vojvodine, u 77. minutu Pazarci su uzvratili iz kontre, Adešina je proigrao Šćepovića koji je izašao sam na Carevića i šutirao preko gola.
 
Na isteku 80. minuta odjeknula je i stativa, pošto je Savićević sa skoro 25 metara snažno šutirao, okvir gola sačuvao je Mirkovića.
 
Otpor Pazaraca Voša je konačno slomila u 85. minutu golom Njegoša Petrovića. Vezista Voše započeo je akciju, proigrao je Kembela na desnom boku, ovaj mu u pravom trenutku poslao pas pred gol, a Petrović rutinski pogodio dalji ugao za 1:0.
 
Mogao je Lazar Jovanović da potvrdi pobedu u 88. minutu kada je iskosa sa desne strane probao da šutira pored Mirkovića, koji je ponovo bio odličan.
 
Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Vojvodina tako upisala treći vezani trijumf i to protiv direktnog rivala u borbi za Evropu.
  • Pezos

    17.03.2024 10:26
    Na kakve grane su doveli Vojvodinu, da skoro četiri godine ne može da pobedi 3 nižerazredne ekipe zaredom… uprava priča o nekoj evropi, trofejima umesto da podnesu neopozive ostavke!!!!!
  • Detos

    17.03.2024 10:09
    Samo Vosa stop kvinslizima
    Čestitke za pobedu ali
    realno igra je ispod nivoa stalno vraćanje lopte unazad bezidejnost neefikasnost odbrana suplja
    Iz ekipe zadržati svega par igraca ostali zajedno sa trenerom neka potraže druge klubove
    nisu za nivo Vose
  • Lovac

    17.03.2024 08:05
    3x
    Za 3x vezane pobede moramo čestitati igračima i stručnom štabu.Ima još puno prostora da se igra unapredi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.