Košarkaši Vojvodine bolji od Zlatibora, sledeći - Čačak

Košarkaši Vojvodine su sa 83:75 nadmašili tim Zlatibora, u trinaestom, poslednjem kolu ABA 2 lige, a rezultat po četvrtinama je bio 16:20, 26:20, 22:17, 19:18.
Tako su crveno-beli sa deset pobeda, uz tri poraza, zauzeli drugu poziciju na tabeli, pa će im protivnik u prvom kolu završnog razigravanja osam najboljih ekipa biti sedmoplasirana Sutjeska iz Nikšića.
 
"Lale" su protiv odlične ekipe iz Čajetine startovali izuzetno snažnim presingom, ometajući rivala poznatom po odličnim pucačima za tri poena. U odbrani Novosađani su igrali sjajno, ali su u u napadu bili poprilično traljavi i promašivali su sa sasvim izglednih pozicija. 
Ipak, napravili su pet poena razlike, ali su Zlatiborci u drugom delu prve četvrtine uzvratili i preokrenuli rezultat.
 
U drugoj deonici Novosađani su nastavili agresivnom odbranom, potom je trener Miloš Kovačević na parket izveo i igrače poznate po dobroj realizaciji. Isplatilo se, tim Vojvodine je preuzeo inicijativu i poluvreme završio u svoju korist.
Na početku treće deonice Zlatiborci ponovo prave preokret, ali tada košarkaši iz Novog Sada serijom od čak 16:2 stiču dvanaest poena razlike. Do kraja deonice Čajetinci uspevaju da smanje rezultat, potom su u poslednjem segmentu susreta, nakon što Novosađani povećaju, razliku smanjivali na tri, četiri poena. 
 
Ipak, u završnici utakmice raspoloženi Ljubičić i Banjac su trojkama obezbedili svom timu važnu pobedu u meču koji je bio na visini derbija.
 
Briljirao je kapiten Vojvodine Marko Ljubičić. Iskusni plejmeker ne samo da je sjajno gradio igru, već je i atraktivno upošljavao saigrače, bio dobar u skoku i postigao 22 poena. U šutu za tri bio je savršen, četiri ubačaja iz isto toliko pokušaja. Tik uz kapitena bio je Uroš Banjac sa 14 poena i šest skokova, a i svi ostali saigrači ostavili su veoma dobar utisak. 
 
U momčadi Zlatibora daleko najzapaženiji bio je bek Đikanović sa 21 pogotkom.
Vojvodina je pružila odličnu partiju, ali je bio uočljiv slab šut za dva poena, tek 15 ubačaja iz 35 pokušaja. U narednim mečevima ovako slaba realiozacija bi mogla imati grublje posledice. U isto vreme sa distance za tri poena Novosađani su bili veoma solidni, 12 ubačaja iz 29 pokušaja.
 
Razigravanje osam prvoplasiranih igra se po kup sistemu na dve utakmice, početak je 10. aprila kada "Lale" gostuju u Nikšiću, dok je sedam dana kasnije u Novom Sadu revanš meč. Do tada crveno-belima preostaje pet poslednjih utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije, prvi je već u sredu kada Vojvodina ide na noge ekipi Čačka.
  • Anonimus

    24.03.2024 16:35
    Vredna i pobeda koja pokazuje da Vojvodina dostiže kvalitet igara abaligaša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.