Voša poražena u prvoj utakmici protiv Karađorđa, u subotu prilika za revanš

Odbojkaši Vojvodine poraženi su u gostima od ekipe Karađorđa iz Topole sa 3:2, po setovima 22:25, 24:26, 25:18, 25:22, 19:17, u prvom duelu četvrtfinala plej-ofa.
Domaćin je prvi uspeo da stigne do osetne prednosti, pa je u jednom momentu imao i rezultat 19:14. No, tada je Vojvodina serijom dobrih servisa (Elezović, Stanković, Kopitić), najpre sasvim prišla rivalu, a onda i okrenula - 21:22. Siguran je sa servis linije bio i Bajandić, koji je as servisom stavio tačku na prvi set.
 
Nastavili su Novosađani još bolje u drugom periodu predvođenim odličnim Kopitićem i Elezovićem. Iako su crveno-beli vodili 17:12, domaćin je krckao zaostatak, a onda na servis Vemića izjednačio i preuzeo vođstvo. Ipak, sačuvali su Vošini prvotimci mirnoću i u neizvesnoj završnici uspeli da reše set u svoju korist.
No, domaćin je zaigrao na sve ili ništa, a Vemić je ulaskom doneo sigurnost (zamenio Vujovića). Već na startu trećeg seta napravio je protivnik veliku razliku, koju Novosađani nisu uspeli da stignu. Ulaskom Milanovića i Stankovića uspeli su gosti malo da se približe, ali to nije bilo dovoljno za nešto više. Sa jedne strane Karađorđe se potpuno razigrao nošen podrškom sa tribina, dok je s druge strane u igri crveno-belih bilo puno oscilacija.
Vratio je postavu Narančić, ali je u drugom delu četvrtog seta ponovo menjao dizače. Obe ekipe pokazale su veliku borbu, mirno i sigurno domaćina je vodio iskusni Vemić, pa je Karađorđe izborilo taj-brek. Bio je to i najbolji deo ovog neverovatnog meča. Bacila su oba tima sve karte na teren, igralo se veoma požrtvovano u polju, hvatale su se teške lopte, a domaćin je u samoj završnici imao dva i tri poena prednosti. No, ključnu ulogu odigrao je u tim momentima Stanković koji je dobrim servisima, ali i sigurnošću u napadu vratio svoju ekipu u egal i vrlo malo falilo je Vojvodini da reši ovaj meč u svoju korist. Mirniji, precizniji i srećniji bio je domaćin, koji je tako poveo u ovoj seriji 1:0.
 
Druga utakmica igra se u subotu, 30. marta u 18 časova u maloj sali Spensa.
  • Gledalac u penziji

    28.03.2024 07:47
    Nisu
    Momci toliko loše igrali koliko je trener imao loše odluke.
    Zaista ne znam zašto je na ovakvom meču dozvolio sebi da se igra sa postavom a samim tim i sa rezultatom.
    Svakako očekujem prolaz mogu to ovi momci i ako su juče pojedinci bili “van igre” na samom terenu.
    Loše dizanje je posledica lošeg prijema a samim tim i igrači se “ohlade” tako da sve u svemu ako iz ovoga svi od trenera do igrača izvuku pouke finale je zagarantovano.
    A u finalu kako bude a neka bude titula Voši.
    Zaista se nadam da će ovako mlada ekipa uz Lazu, Andreja i Ubiparipa ispisati istoriju i uzeti i treću krunu. Momci na vama je da se trgnete ni ne znate šta to znači za vas i vaše karijere a i za Novi Sad i OK Vojvodinu.
    Navijamo za vas .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.