Posle niza preokreta košarkaši Vojvodine slavili u Čačku

Košarkaši Vojvodine savladali su ekipu Čačka, rezultatom 73:72, u 26. kolu Košarkaške lige Srbije.
Posle niza preokreta košarkaši Vojvodine slavili u Čačku
Foto: 021.rs
Novosadski košarkaši pobedili su rivala posle niza preokreta, a po četvrtinama se igralo 18:20, 13:18, 25:15, 17:19. 
 
Odlučujući koš je iz slobodnog bacanja postigao najbolji i sa 29 poena najefikasniji igrač utakmice Džared Kaningem.
Bilo je trilerski uzbudljivo u Čačku, gradu igre ispod dva obruča. Kada je u 35. minutu Vojvodina, posle više bledih perioda igre tokom kojih je gubila i sa 11 poena razlike, uspela da stekne osam poena prednosti (65:57), mnogi su pomislili da je utakmica rešena. 
 
Loše je što su, izgleda, tako razmišljali i momci u crveno-belim dresovima, ali ne i domaći mladići. Zaigrali su još oštrije, pucači Lakić i Puliam su postali još precizniji u šutu, pa su serijom 10:0 preokrenuli na 69:67 u svoju korist.
Kapiten Novosađana Marko Ljubičić uzvratio je trojkom, potom Kaningem povećao na tri razlike i ponovo se stekao utisak da je kraj. Međutim, Čačani su našli snage da izjednače, ali Vojvodini je ostao napad. Nekadašnji NBA igrač preuzeo je odgovornost i izgradio odličnu poziciju za šut, te su ga domaći igrači zaustavili prekršajem. Pogađa jedno slobodno bacanje i to je, pošto je timu Čačka ostalo malo vremena za akciju, bilo dovoljno za novu, desetu u nizu pobedu Voše.
 
Bio je to ne baš kvalitetan, ali veoma tvrd i dinamičan susret. Gost iz Novog Sada, inače lider na tabeli, izgledao je dosta umorno. Puleni trenera Miloša Kovačevića su se prečesto odlučivali za ono što im nije polazilo od ruke - šut za tri poena. 
 
U prvih 20 minuta od petnaest pokušaja samo su jednom ubacili. Ne čudi onda što je domaći tim na poluvreme otišao sa solidnih sedam poena razlike. Da nije bilo Kaningema, i u jednom delu prve četvrtine Savića, distanca bi bila još veća.
Kaningem je briljirao, od ostalih novosadskih košarkaša samo povremeno bi zalepršali Ljubičić, Savić i Rakičević, dok je iznenađujuće skroman bio učinak centara. U redovima Čačka krilni centar Lakić sa 23 i bek Puliam sa 17 poena bili su najzapaženiji.
 
Posle pobede u gradu na Moravi Vojvodina je zadržala čelnu poziciju na tabeli. U sledećem, 27. kolu KLS u subotu od 16 časova na Spens dolazi ekipa OKK Beograd.
  • Anonimus

    28.03.2024 14:18
    Jeste da sreće prati jake, ali ne bi trebalo previše se uzdati u fortunu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.