Vojvodina pobedila uz snažan otpor Leskovčana

Košarkaši Vojvodine pobedili su sa 93:85 ekipu Zdravlja u Leskovcu, u 28. kolu Košarkaške lige Srbije
Vojvodina pobedila uz snažan otpor Leskovčana
Foto: 021.rs
Po četvrtinama rezultat je bio 31:19, 18;27, 24:19, 20:20.
 
Košarkaši Voše su lider na tabeli, domaćini na poslednjem mestu i već su ispali u niži rang, ali je ovo ipak bio dinamičan i ravnopravan susret. Sve do dva minuta pred kraj Zdravlje je gajilo nadu da će anulirati blago vođstvo gostiju.
Na samom početku košarkaši Vojvodine su zaigrali silovito i već u trećem mnutu poveli sa 15:2. Kada su posetioci pomislili da će posmatrati igru "mačke i miša", domaćini su zaigrali povezanije i preciznije.
 
Ubrzo su uspostavili ranotežu u igri. Iskusni gosti su čuvali desetak poena prednosti, ali su krajem druge četvrtine popustili.
Uporni domaćini su se razleteli i serijom 18:2 rezultat 26:41 preokrenuli u 44:43. Košarkašima Vojvodine je slabo išao šut za tri poena (tri iz 14), ali kada su počeli da gube, Uroš Banjac je postigao dve vezane trojke, pa su crveno-beli na odmor otišli sa tri poena distance u svoju korist.
 
Početkom treće četvrtine Vojvodina dolazi do desetak poena razlike, ali domaćini smanjuju na tri, četiri poena, i tako nekoliko puta sve do pred kraj, kada su Džonson i Nikolić uzastopnim koševima onemogućavali domačina da još jednom preokrene rezultat i načini senzaciju.
 
Najbolji u redovima Vojvodine bili su Banajc sa 19 i Džonson sa 23 poena, dok su se ostali košarkaši iz Novog Sada baš napromašivali, iz 26 pokušaja za tri poena samo su tri puta ubacili loptu kroz koš. Kod domaćina odličan utisak su ostavili bek Grujić sa 18 i krilo Marinković - Đorđević sa 17 poena.
 
Dva kola pred kraj ligaškog dela prvenstva, Vojvodina je prva i samo je čudo može sprečiti da, po prvi put u istoriji kluba, osvoji šampionat Srbije. U sledećem kolu, već u subotu, na Spensu će gostiti ekipu zemunske Mladosti.
  • Anonimus

    03.04.2024 20:59
    U subotu malo slavlje na Spensu, titula šampiona dolazi u Novi Sad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.