Voša posle boljih penala do polufinala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se danas u polufinale Kupa Srbije, pošto su u gostima u Beogradu posle boljeg izvođenja penala pobedili Čukarički ukupnim rezultatom 5:4.
Voša posle boljih penala do polufinala Kupa Srbije
Foto: FK Vojvodina
Posle regularnog dela meča rezultat je bio nerešen 1:1.
 
Povela je Vojvodina golom Vukana Savićevića u 50. minutu, a izjednačenje Čukaričkom je doneo Đorđe Ivanović pogotkom u 68. minutu.
Strelci za Vojvodinu u penal seriji bili su Dejan Zukić, Njegoš Petrović, Milan Lazarević i Savićević.
Za Čukarički precizni sa "bele tačke" bili su Ivanović, Vinisijus Meljo i Mitar Ergelaš.
 
Čukarički je prvu i najbolju šansu u prvom poluvremenu imao u 16. minutu kada je Ivanović proigrao Miladinovića, čiji je udarac sa nekoliko metara odlično zaustavio Carević.
 
Voša je prvi put ozbiljnije priprezila u 22. minutu kada je izgradila lepu akciju po levom boku, Vukanović je poslao povratnu za Zukića, čiji je udarac sa 15 metara izblokirala odbrana Čukaričkog.
 
Nakon toga, Kembel je imao jedan pokušaj sa distance, sa nekih 20 metara šutirao je preko prečke. Do odlaska na odmor, Čukarički je još jednom pripretio kada je Miladinović proigrao Luku Adžića, ali je Carević ponovo odlično reagovao.
 
Voša je povela posle pet minuta igre u nastavku, Savićević je izveo sjajan solo prodor, oslobodio se dvojice čuvara, a onda je sa ivice šesnaesterca lukavim i preciznim udarcem pogodio prvi ugao za 0:1.
 
Tri minuta kasnije, Savićević je ponesen tim golom ponovo oprobao sa distance, ovaj put je šutirao direktno u golmana Samurovića. Čukarički je takođe brzo uzvratio, preko Luke Adžića, ali je i Carević ponovo bio na pravom mestu.
 
U 57. minutu Mateus Indio je mogao da postigne gol sezoni, Vošin vezista je izveo solo prodor od preko 50 metara, i on je nanizao nekoliko čuvara i ušao u šesnaesterac, gađao je kontra ugao, ali je Samurović dobro intervenisao. I dva minuta kasnije Voša je imala veliku priliku kada je Vukanović već u prijemu lopte sačuvao čuvara, opet je odlično odbranio Samurović.
 
Isti akteri bili su u centru pažnje i u 63. minutu kada je Seri centrirao sa levog boka, Vukanović je gađao glavom, pravo u dobro postavljenog Samurovića.
 
Nakon niza šansi i promašaja Vojvodine, usledila je kazna u 67. minutu, Kovač je sa polovine terena poslao dubinski pas, Ivanović je pobegao Crnomarkoviću i iz prve poslao loptu pored Carevića za 1:1.
 
Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promene rezultata, pa su penali odlučivali pobednika.

Voša u narednoj utakmici dočekuje TSC u nedelju od 16.30 sati.

  • Prva Srbija

    10.04.2024 21:06
    Bravo! Sledeći su petokrakaši!
  • Buzga

    10.04.2024 20:39
    Voša gazi
    Žao mi vas je luzeri koji ostavljate minuse na prethodne komentare, ali Vojvodina gazi!!!
  • Brane

    10.04.2024 20:09
    Voša
    To derani!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.