Uspešan start Vojvodine u kvalifikacijama za ABA ligu

Košarkaši Vojvodine su u prvom meču prvog kola razigravanja za ABA ligu u Nikšiću savladali Sutjesku sa 89:84 i tako obezbedili odličnu poziciju pred revanš meč na Spensu za sedam dana.
Uspešan start Vojvodine u kvalifikacijama za ABA ligu
Foto: 021.rs
Po četvrtinama rezultat je bio 22:21, 25:18, 18:17, 24:28
 
Domaćini su odlično startovali i vodili gotovo sve vreme do sredine druge četvrtine.
Tada su crveno-beli momci zaigrali oštrije i snažnije u odbrani, počeli da šutiraju sigurnije i na poluvreme otišli sa osam poena prednosti.
 
Nosilac svih akcija bio je Kaningem, nekada NBA igrač, čiji su umeće i brzina još više došli do izražaja u trećih deset minuta.
Najviše zahvaljujući njemu, Vojvodina je sredinom druge deonice serijom 12:0 minus od pet (29:34) pretvorila u plus sedam poena (41:34), dok je u trećoj četvrtini počeo da ubacuje i trojke.
 
U ovom periodu razigrao se i centar Nikolić, dok je Džonson odličnim ofanzivnim skokom nekolioko šuterskih promašaja saigrača pretvorio u koševe.
 
Krajem treće četvrtine gosti su povremeno vodili i sa po petnaest poena razlike i tada ispoljili staru slabost, opustili su se. Uporni Nikšićani su uočili slabost rivala, zaigrali još poletnije i trojkama Kočovića i Spasojevića dva minuta pre kraja meča smanjili na samo minusa dva poena.
 
No, tada ponovo na scenu stupa Kaningem i u ključnim trenucima prvo trojkom, potom dvojkom rešava pitanje pobednika.
 
Sa 26 poena nekadašnji NBA igrač je bio i najefikasniji igrač utakmice. Uz njega u redovima Vojvodine su se istakli Nikolić i Džonson, dok su Spasojević sa 20 i Kočović sa 15 bili najzapaženiji međi košarkašima Sutjeske.
 
Revanš meč je u sredu u Novom Sadu, a u međuvremenu Vojvodina u subotu u Kraljevu igra poslednji meč Košarkaške lige Srbije. Potrebno je da pobedi Slogu pa da, po prvi put u istoriji kluba, bude prvak Srbije.
  • андра

    12.04.2024 08:05
    Честитке Воши
    Јако је лепа сезона и имамо лепу кошарку у Новом Саду. Једна добра формула успеха и сад само треба прећи на нови ниво и прикључити се прво квалитетом а и чланством у регионалном такмичењу. Узгред, мислим да је првак Србије победник у оном тупавом такмичењу које се зове суперлига где се у плеј офу састајеш са оним који нису играли лигу...
  • Voj

    11.04.2024 00:32
    Voša le!
  • Anonimus

    10.04.2024 22:54
    Početak je dobar, u narednim utakmicama biće Voša još i bolja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.