Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.
Po četvrtinama rezultat je glasio 26:26, 23:27, 29:20, 21:18.
 
Domaćin je utakmicu započeo u snažnom ritmu, dok su gosti zaigrali pomalo nonšalanto u odbrani. Rezultat je velik broj poena, pri čemu su se igrači Sloge oslanjali kako na snažne centre Matovića i Simeunovića, tako i na odličnog pleja Kangua. 
 
Na poluvreme su otišli sa četiri poena prednosti.
Novosađani su u trećoj četvrtini prikazali čvrstu odbranu, centar Nikolić je bio pouzdan i sigurne ruke u napadu. U odličnom svetlu prikazao se i Rakičević, pa su crveno-beli preokrenuli rezultat i stekli pet poena  razlike. 
 
Domaćin je u četvrtoj deonici uložio velik napor da sustigne lidera šampionata, dolazio je na tri poena razlike, ali su u odlučujućim trenucima košarkaši Vojvodine ubacivali trojke, prvo Rakičević, pa Vučetić i Zagrađanin, i vraćali prednost na uobičajenih pet do sedam poena.
U timu gostiju svi igrači su pružili solidnu partiju, dok je u redovima domaćina najzapaženiji bio iskusni Matović.
 
Utakmica Sloga-Vojvodina je poslednje odigrana u ovogodišnjoj Košarkaškoj ligi Srbije. Prvak je Vojvodina, ispali su Zdravlje iz Leskovca i tim Novog Pazara, dok je drugoplasirani Spartak obezbedio učešće naredne sezone u ABA 2 ligi. 
 
Učešće trećeplasiranog Zlatibora zavisiće od toga hoće li se ove sezone u ABA ligu plasirati neki od klubova iz Srbije.
 
Naravno, Vojvodina nastavlja učešće u ABA 2 ligi. Već u sredu na Spensu je domaćin uzvratnog četvrtfinalnog kvalifikacionog susreta protiv Sutjeske. Pre četiri dana Novosađani su u Nikšiću slavili sa 89:84 i novosadski ljubitelji košarke u sredu očekuju novu pobedu svojih ljubimaca.
 
U slučaju pobede u polufinalu rival će im biti bolji iz okršaja Podgorica-Zlatibor. U prvom susretu crnogorski tim je pobedio sa 113:89, pa je u velikoj prednosti.
  • Manja

    14.04.2024 13:46
    Titula za vojvodinu
    Voša je super...postigla je odlične rezultate,čestitam od srca❤️
  • Lacika

    14.04.2024 09:48
    Bravo
    Sve čestitke za uspešnu sezonu!
  • Anonimus

    13.04.2024 23:12
    I utakmica protiv Sloge je potvrdila da Vojvodina, posle nekoliko decenija, ima dobar tim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.