Košarkaši Vojvodine pobedili Sutjesku

Košarkaši Vojvodine pobedili su Sutjesku, rezultatom 81:71, u revanš meču doigravanja za plasman u ABA ligu.
Košarkaši Vojvodine pobedili Sutjesku
Foto: 021.rs
Time su se plasirali u polufinale doigravanja, gde ih očekuje tim Podgorice koji je dva puta bio bolji od Zlatibora iz Čajetine.
 
Crveno beli su pred gotovo dupke punom Malom salom Spensa, međutim, prikazali dva lica; u prvom poluvremenu su briljirali, dok su u drugom naglo popustili, pa je ekipa iz Nikšića ovaj period dobila sa 14 poena razlike.
Stručni štab domaće ekipe će, svakako, morati da analizira šta je razlog naglog pada u igri protiv prosečne ekipe koja je ranijih sezona delovala sigurnije i moćnije.
 
Domaćini su počeli silovito i brzi su stekli pa kontinuirano uvećavali prednost. U drugoj četvrtini bila je to prava crveno-bela košarkaška simfonija.
Kaningem je, iako je na parket ušao tek u desetom minutu, prikazao raskošan kvalitet bivšeg NBA igrača, a soldni su bili Rakičević, Nikolić, Savić... Publika je uživala u 25 poena razlike na pola meča.
 
U drugih 20 minuta navijači Vojvodine su doživeli šok: gosti iz Nikšiča su sa tri uzastopne trojke, potom serijom 15:2 smanjili rezultat, zapretivši da učine ono šti niko nije ni sanjao - preokret.
 
No, u ključnim momentima treće četvrtine Kaningem preuzima odgovornost i postiže nekoliko uzastopnih poena, pa je prednost nanovo uvećana.
 
Međutim, uporni gosti se ne predaju. U četvrtoj deonici ponovo smanjuju razliku, u jednom trenutku na samo sedam poena. Ali, razigrava se ovogodišnje otkriće Vojvodine Uroš Banjac i dva puta pogađa trojku, uništavajući nade Nikšićana.
 
Tako su Novosađani izborili pobedu koja ih vodi bliže ulasku u ABA ligu, ali valjalo bi kako da zapamte nastup iz prvog, tako i da zaborave, i nikada više ne ponove, igru iz drugog poluvremena.
 
Najbolji u timu Novosađana bio je Kaningem, povremeno su se isticali i Ranjac, Takičević i Savić, dok su u timu Sutjeske dobar utisak ostavili robustan centar Barović i odličan šuter Mitrović.
 
Protivnik Vojvodine u polufinalu biće Podgorica, prvi meč će se igrati u glavnom gradu Crne Gore, a ostaje da se za dan, dva precizno utvrde termini obe utakmice.
  • Anonimus

    17.04.2024 21:08
    Uskoro će pred Vošom pasti i tim Podgorice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.