Ubedljiv poraz novosadskih košarkaša u Podgorici

Košarkaši Vojvodine poraženi su od Podgorice, rezultatom 98:80, u prvoj utakmici polufinala kvalifikacija za ABA ligu.
Tako će u revanšu, 2. maja u Novom Sadu Podgorica imati prednost od 18 poena.
 
U finale odlazi tim koji nakon dva susreta bude imao dve pobede, odnosno, u slučaju da obe ekipe imaju samo po jedan uspeh, oni koji budu imali bolju koš razliku.
A počelo je povoljno po Novosađane.
 
Vojvodina je delovala uverljivo u prvoj četvrtini, veći deo vremena bila u prednosti, postigla čak šest trojki.
I u drugih 10 minuta crveno-beli su delovali sasvim solidno, s tim da je bilo vidljivo da bekovi Vojvodine teško pariraju Kuntu i Slaju, dvojici tamnoputih Amera koji vode igru Podgorice i na parketu svaki provede više od 35 pet minuta.
 
Centri Vučetić i Nikolić su se uspešno nosili sa Anđušićem i Petrovim, ali spoljni igrači Vojvodine gotovo da nijednom nisu parirali akcije i šuteve nosilaca igre domaće ekipe. Ipak, na poluvreme se otišlo sa povoljnih 46:47.
 
Najava ubedljvog poraza došla je u trećoj četvrtini. Vojvodini je stao šut sa distance, pa su domaćini neprekidno uvećavali razliku.
 
Nevolja je bila i jako loše izvođenje slobodnih bacanja, tek devet iz sedamanest pokušaja, te je Podgorica povela sa osam razlike. No, malo ko je očekivao da će u nastavku biti još i gore. Novosađanima je nedostajao raspoloženi plej da organizuje napade, te su poprilično bezidejno i nasumice pokušavali da šutem sa distance smanje prednost protivnika. A upravo im šut nije išao... Povremeno su gubili živce i pravili namerne prekršaje nakon kojih su domaćini dodatno poboljšavali saldo.
 
U timu Vojvodine jedino Vučetić je utakmicu dobro odigrao i sa 13 poena je bio najefikasniji u timu. Svi ostali, posebno oni od kojih se najviše očekivalo, imali su kraće periode solidne, ali i mngo duže periode sasvim blede igre.
 
Savić je bio nezapažen sve do poslednje četvrtine, kapiten Ljubičić potpuno nevidljiv, Rakičević ispod proseka, mnogo više se očekivalo i od Kaningema i od Džonsona. U timu Podgorice sa 26 poena briljirao je Kunt, plej Slaj (10 pena) je pokazao kao se vrhunski vodi tim, dok su centri Anđušić (16) i Petrov (17) bili pouzdani, a najbolji upravo kada je trebalo.
 
Poraz jeste visok, ali nije nedostižan. U suštini, ponovilo se ono što smo videli u poslednjem meču sa Sautgeskom: Vojvodina je odigrala veoma dobro prvo poluvreme, ali je u drugom ponestalo snage, izgubila se koncentracija. Odličan tim iz glavnog grada Crne Gore je iskoristio priliku, crveno- belima preostaje da u revanšu učine podvig ako hoće plasman u ABA ligu.

Naredni meč je 2. maja.

  • cokipkijg

    25.04.2024 07:56
    tako to biva..
    trener..
  • Anonimus

    24.04.2024 21:25
    Verujmo u podvig i pobedu sa 19 poena razlike u revanšu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport