Novi poraz Vojvodine: Novosađani završili takmičenje u Superligi Srbije

Košarkaši Vojvodine su u četiri dana pretrpeli drugi poraz, ovoga puta veoma uverljiv.
Novi poraz Vojvodine: Novosađani završili takmičenje u Superligi Srbije
Foto: 021.rs
Tim FMP-a je na Spensu savladao domaću ekipu sa visokih 93:65 (48:37). Posebno je loš učinak crveno-belih bio u poslednjoj četvrtini koju su izgubili sa čak 17 poena razlike.
 
Gosti su već u prvom poluvremenu ostvarili dvocifrenu prednost, ali je domaćin u trećoj deonici uspeo da održi nerešan rezultat, a navijači se ponadali preokretu. 
No, u četvrtih deset minuta doživeli su razočaranje. Mladićima u crveno-belm bojama ništa nije polazilo od ruke i iskusni gosti su iz minuta u minut uvećavali prednost. 
 
U redovima Novosađana sve je škripalo, bili su, mimo običaji, slabiji u skoku, odbrana gotovo da nije funkcinsala, a najmanje je služio šut za tri poena: od 23 pokušaja samo su tri bila uspešna, naspram jedanaest pogodaka FMP-a iz 25 pokušaja. 
Nešto bolji od drugih bili su centri Nikolić i Vučetić, dok su u timu FMP-a dobar utisak ostavili Stojanović sa 14 i Rebec sa 15 poena.  
 
Pobedom u Novom Sadu ekipa iz Železnika se plasirala za drugi krug Supelige u kome očekuje boljeg iz okršaja Borac-Spartak. 
 
Vojvodini preostaje da u revanš utakmici ABA 2 lige protiv Podgorice, 2. maja u Novom Sadu, učini podvig i pobedi sa najmanje 19 poena razlike i tako se uvrsti u finale nadmetanja za ulazak u ABA ligu. 
 
U suprotnom, to će biti poslednja utakmica crveno-belih ove sezone, a naredne godine ponovo bi se uporedo nadmetali u Košarkaškoj ligi Srbije i ABA 2 ligi, a sve u nameri da se plasiraju u društvo najboljih u regionu.
  • Anonimus

    27.04.2024 22:59
    Košarkašima Vojvodine je jedino preostalo da ubedljivo pobede Podogoricu i tako poparve utisak posle dva uzastopna poraza...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.