Finalni dvoboj za ABA ligu: Spartak odneo minimalnu pobedu na Spensu

U prvom susretu finala plej-ofa ABA 2 lige, Vojvodina je večeras pred skoro 4.500 gledalaca na Spensu izgubila od Spartaka sa 74:73 ( 27:20, 13:10, 17:19, 17:24).
Finalni dvoboj za ABA ligu: Spartak odneo minimalnu pobedu na Spensu
Foto: Dragana Stjepanović

Drugi, odlučujući duel igra se kroz sedam dana u Subotici.

U slučaju da u tom meču trijumfuje Vojvodina, odlučivaće koš razlika.

U suprotnom, Subotičani će od naredne sezone biti deo elite ovog regionalnog takmičenja.

Igrače Vojvodine kao da je uplašila sjajna atmosfera na tribinama. Nenavikli na velike posete i žustro navijanje, zbunili su se i to se od prvog sekunda videlo po igri.

Bila je nepovezana, odbrana  u prvih deset minuta nije funkcionsala, a šut bio očajan. Iskusni igrači Spartaka, od kojih bar polovina ima iskustvo igranja u Partizanu, Zvezdi ili Igrokei, znali su da kazne trapavost domaćina. Posebno je šut crveno- belih bio slab; u prvom poluvremenu za tri poena bili su uspešni tri puta iz 16 pokušaja, dok su za dva bili katastrofalno slabi, devet pogodaka iz 25 pokušaja.

Vidljivo je bilo da ovoga puta u redovima crveno- belih nije bilo raspoloženog pleja da osmisli i organizuje napade, a gosti su još bili i veoma uspešni u ofanzivnom skoku. Ne čudi da su na odmor otišli sa deset poena razlike u svoju korist.

U trećoj deonici Novosađani polako dolaze sebi i uspostavljaju ravnotežu u igri, ali i dalje promašuju veliki broj zicera. No, bio je to predznak da se crveno- beli neće lako predati. U posledjih deset minuta dali su sve od sebe, raspucao se Rakičević, Kaningem postao mnog uspešniji u prodorima pod koš, a Savić siguran u šutu.

Dva minuta pre kraja su vodili na trenutak, poveli 70:69, ali su Subotičani upravo tada dominirali pod oba obruča, pokupili sve odbijene lopte i iz protivinapada napravili mini- seriju 5:0. Do kraja meča Rakičević je po peti put pogodio trojku, a da su za poslednji napad imali koju sekundu više možda su domaćini mogli i da naprave preokret u potpunosti. Ovako, pobeda je zaslužno pripala "plavim golubovima".

U redovima Novosađana najbolji je bio Rakičević, Kaningem i Savić su samo par puta pokazali koliko mogu. Sve ostale smo tokom sezone konstatno gledali u mnogo boljem izdanju.  

Subotički tim je pokazao da raspolaže velikim brojam kvalitetnih igrača. Teret uspeha je prilično ravnomerno raspoređen na osam, devet momaka u plavom dresu. Bilo je vidljivo da su Sokolović i Gordić odlični graditelji, Barna pravi kapiten, dok je Cerovina baš u trenucima kada se lomio rezultat pogađao trojke.

Subotičan su pobedili u Novom Sadu, ali razlika je najminimalnija, pa će šampion ABA 2 lige biti poznat tek nakon uzvratnog meča. Spartak će svakako imati i prednost domaćeg terena, ali ako Novosađani budu ponovili neko od svojih najbolji ovosezonskih izdanja, mogu i da iznenade.

  • Boco

    10.05.2024 20:07
    Volio bih da pogledam neku utakmicu aba-1 lige u ns, ali za sns-rebrača-vošu nisam, i neka ide dalje spartak.
  • slaninar

    10.05.2024 18:39
    Vojvodina je na srecu stigla do egala, Spartak je ozbiljnija ekipa mnogo ozbiljnije vodjena sa klupe. Isakov nedorastao
  • Vlada

    10.05.2024 15:26
    @10.05.2024 • 13:05 Utakmica
    Pa ipak nisu usli svi. Masa se okrenula kad je shvatila da ce uci tek na poluvremenu uz ponizavajuce stajanje u redu od 45 min.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.