"Tour de Fruška" za vikend u Vrdniku: Tri nove staze, 1.700 takmičara, skupljanje smeća...

Sportsko-rekreativna manifestacija "Tour de Fruška" održaće se u subotu i nedelju, 25. i 26. maja u Vrdniku.
"Tour de Fruška" za vikend u Vrdniku: Tri nove staze, 1.700 takmičara, skupljanje smeća...
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ova manifestacija će biti održana treću godinu zaredom.
 
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je da "Tour de Fruška" treba da bude brend naše zemlje.
 
"Iz godine u godinu imamo sve više sadržaja i učesnika. Uspeli smo da ostvarimo ono što smo zacrtali od prvog dana, a to je da opštinu Irig, Vojvodinu i Srbiju pozicioniramo na mapi evropskog i svetskog biciklizma", izjavio je Basta i dodao da sve više biciklističkih klubova iz mnogih zemalja učestvuje u manifestaciji.
Naveo je da će iskorišćavanje potencijala Fruške gore biti prošireno - u oblasti sporta, turizma, privrede i očuvanja životne sredine.
 
Direktor manifestacije "Tour de Fruška" Ivan Arpaš predstavio je ovogodišnji program i istakao da je do sada prijavljeno preko 1.700 takmičara, što je 30 do 40 odsto više u odnosu na prošlu godinu.
 
"Prvog dana će biti održane trejl i dečije trke. Ove godine smo napravili tri nove staze - dužine sedam, 15 i 21 kilometar. Za decu imamo poligon spretnosti, trke sa guralicama i trejl trke. Drugog dana će biti MTB maraton sa običnim i električnim biciklima - najmasovniji MTB maraton u Srbiji i na Balkanu", rekao je Arpaš. 
Dodao je da će ove godine, po prvi put u Srbiji, biti organizovana ploging trka, koja pored takmičarskog ima i ekološki karakter, pa će takmičari imati zadatak da očiste staze i prikupe što više otpada.
 
Direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović podsetila je na značaj ove manifestacije u oblasti turizma.
 
"Cikloturisti su izuzetno značajni turisti. Na svim promocijama je veliko interesovanje za ovu manifestaciju jer turisti vole sportski turizam i održivi turizam, a to je sve 'Tour de Fruška' donela Srbiji tokom ovih godina", izjavila je Pavlović.
  • Kulturica

    31.05.2024 09:32
    Hajde više ne ostavljajte smeće za sobom miseći da neku drugi treba da ga skuplja.
    Upristojimo se!
  • Sasa

    17.05.2024 18:17
    Novi Sad
    Sad ce turski takmicari da nagrnu, a baklava nema. :D
  • Novosadjanin

    17.05.2024 11:15
    Ovde će brzi sigurno da učestvuje :))))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport