Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.
Voša osvojila bod u Kragujevcu
Foto: FK Vojvodina
Već u drugom minutu Voša je bila blizu vođstva, Seri je izveo prekid sa levog boka, a Zorić je umalo postigao autogol, na mestu je bio golman Radničkog 1923.
 
U 10. minutu Voša je imala stopostotnu šansu, Vukanović je ukrao loptu neodlučnom Simoviću i maestralno uposlio Zukića koji je izašao sam pred istrčalog Lekovića, ali je šutirao nekoliko centimetara pored stative.
U 15. minutu Radnički je prvi put pripretio, Leković je ispucao loptu, Sahli je ukrao loptu Savićeviću i proigrao Bevisa, ali je Korać uklizao u poslednjem trenutku i sprečio veliku šansu ispred gola Lazara Carevića.
 
Nakon što je prvi deo prvog poluvremena pripao Vojvodini, domaći su se oslobodili pritiska i delovali opasnije po gol Carevića. U 22. minutu Radnički je izveo uigranu akciju posle kornera sa desne strane, brzo je prebačena lopta na levi bok, usledio je centaršut na peterac, ali je tamo pravovremeno intervenisao Đorđević.
U 37. minutu Aleksić je prošao po desnom boku i uputio oštru povratnu kroz peterac, ali je opet odlično intervenisala odbrana Vojvodine.
 
Do odlaska na odmor, Radnički je imao još dve solidne prilike, Vidosavljević je najpre odložio povratnu za Salija, koji je gađao pored stative. U 43. minutu Vidosavljević je gađao u prvi ugao iskosa sa leve strane, Carević je upisao i drugu odbranu.
 
Radnički je imao prvu šansu i na startu drugog poluvremena, Bevis je pobegao po levom krilu i centrirao na peterac, a Vidosavljević šutirao pored gola.
 
U 49. minutu Vojvodina je ponovo bila blizu vođstva, Vukanović je prevario Šerbčića i potom iskosa sa leve strane gađao dalji ugao, Leković je zakačio loptu taman toliko da se odbije o stativu nazad do Vukanovića, koji je potom bio gotovo u mrtvom uglu i nije opet uspeo da ugrozi gol domaćih.
 
Domaći su imali sledeću šansu, 10 minuta kasnije, Gluščević je prošao po desnoj strani, šutirao u prvi ugao, na mestu je bio Carević, baš kao i Leković minut kasnije, kada je Voša na sličan način uzvratila preko Vukanovića. Na isteku časa igre, Božidar Bandović je odlučio da napravi prvu promenu, pošto je Radulovića zamenio Ivanović, a Vukanović je prebačen na desni bok, a pet minuta kasnije napravio je još dve promene – Bjeković i Kembel su zamenili Lazarevića i Savićevića.
 
Kembel je odmah uneo živost i u 67. minutu se stuštio po levoj strani ka golu, domaći igrači su dva puta probali da ga obore, nisu uspeli, a nakon toga je došlo do sukoba između članova stručnih štabova. Usledio je kraći prekid, nakon čega su isključeni Srđan Žakula i Miroslav Stakić iz tabora Radničkog.
 
Kako se meč bližio kraju, igrači nisu bili toliko opasni u napadu, vodili su veliku borbu na sredini terena, ali su golmani bili besposleni do 87. minuta kada je Zukićev udarac sa 20 metara zaustavio Leković.
U 90. minutu Vpša je imala poslednju šansu, nakon kornera sa desne strane, Ivanović se našao u prilici u opasnoj zoni, ali nije uspeo bolje da zahvati loptu. U nadoknadi vremena još je Sali imao slobodnjak iz opasne zone, ali je šutirao preko gola, i to je bila poslednja šansa na utakmici.
 
Vošu sada očekuje finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, u utorak od 20.15 u Loznici, a potom u poslednjem kolu narednog vikenda na Karađorđe stiže Mladost iz Lučana.
  • Mario

    17.05.2024 06:55
    Evropa sve dalje
    ....ako sad ne skontaju da ovom timu fali jos dobrih igrača onda ne znam sta treba da se desi više...
    Još jedna ključna utakmica i opet nista....
    Posteno vidi se pomak u odnosu na početak sezone ali realno ovo nije dovoljno za nivo igre koji treba da nam je cilj...
    Prosto od ničega se pita ne pravi....
    Šteta što ove dve sezone u kojima smo bez problema mogli biti 2-3 i igrati u nekoj grupnoj fazi u Evropi to nismo iskoristili.
    Već sledeće godine padamo na rang listi i sve će biti teže...
    Ostajemo zaglavljen u blatu srpskog fudbala...
    Džaba i politika i razni Bajatovići prosto loše se radi i nismo dorasli za bolje....
  • Dr

    17.05.2024 01:17
    Voša osvojila bod
    Dobro je da je izmenio Lazarevića, on je sa Koraćem "standardna" opasnost po gol Voše!!!
  • Pezos

    16.05.2024 23:05
    Gospodo pogresan vam je naslov... "Vosa je izgubila dva boda i najverovatnije ostala bez evrope!!!" Tako bi trebalo da glasi... naravno po običaju odgovornih za ovaj fijasko nema!!! Biti 5-6 u ovakvoj ligi je za klub kao FKV sramota!! A u klubu svečarska atmosfera produžava se saradnja sa trenerom, uprava nikad uspešnija... u zemlju da propadneš kao navijač!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport