Vojvodina večeras protiv Zvezde u finalu Kupa: Novosađani na pobedu čekaju osam godina

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde večeras igraju finale Kupa Srbije na stadionu "Lagator" u Loznici. Voša je poslednji put pobedila Zvezdu davne 2016. godine.
Vojvodina večeras protiv Zvezde u finalu Kupa: Novosađani na pobedu čekaju osam godina
Foto: FK Vojvodina
Crvena zvezda je nominalno domaćin na meču koji počinje u 20.15 časova.
 
Vojvodina igra svoje prvo finale Kupa od 2020. godine, kada je i osvojila ovo takmičenje, pobedivši Partizan u napetom meču. 
Nasuprot tome, Crvena zvezda će pokušati da odbrani trofej Kupa koji je osvojila prošle godine nakon pobede nad Čukaričkim.
 
Vojvodina i Crvena zvezda su se već susretali u finalu ovog takmičenja. Upravo u finalu prvog Kupa, u kom su nastupili samo timovi iz Srbije, 2007. godine, Crvena zvezda je savladala Vojvodinu, a isto se ponovilo tri godine kasnije. 
Od 2006. Vojvodina je, uz Partizan i Crvenu zvezdu, bila najčešći finalista Kupa. Novosadski tim je u finalu igrao šest puta, od čega je u dva navrata slavio. 
 
Crvena zvezda je u finalu bila osam puta i slavila je šest puta, od čega tri puta uzastopno u poslednje tri sezone.
 
U međusobnim duelima Crvena zvezda ima znatnu prednost. Poslednji put su se susreli krajem aprila, kada "Karađorđu" nije bilo golova. Međutim, Vojvodina je poslednji put pobedila Crvenu zvezdu davne 2016. godine.
 
"Svesni smo protiv koga igramo, protiv kakve ekipe. Ja ih vrlo dobro poznajem, bio sam u Crvenoj zvezdi, znam šta je Crvena zvezda... Zato očekujem jednu tešku i zahtevnu utakmicu, ali mi ćemo izaći na teren da se nadigravamo. Mislim da će biti to jedna jako zanimljiva utakmica sa dosta golova. Nadam se da će publika uživati, pa ko bude bolji neka pobedi", rekao je vezista Vojvodine Njegoš Petrović za Sportal.
Na ekipu Vojvodine osvrnuo se šef stručnog štaba Crvene Vladan Milojević, anvodeći da je to tim koji igra kompaktno i ima svoje mehanizme.
 
"Vojvodina ne može nikad da segleda kroz pojedince, uvek mora da se posmatra kao tim. OBratićemo pažnju na ekipu, a određeni igrač se uvek istakne", naveo je Milojević.
 
Prenos utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine može se pratiti na kanalu Arena sporta.
  • Vojvodinaši

    21.05.2024 16:03
    Uz
    Vojvodinu sa speleološkom opremom da izrudare na Jadru Kup
  • Novosadjanka

    21.05.2024 14:59
    Hit
    Dobro nisu napisali igra Zvezda sa Severnom Srbiji. Kad mi kazu u vremenskoj prognozi, ocekuju se padavine u severnoj Srbiji, ne znam da li misle na Horgos ili misle na celu Vojvodinu.
  • Ponosna firmasica

    21.05.2024 14:54
    Hajmo ljudi
    Pazi Vosa gazi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport