Voša izgubila u finalu Kupa Srbije, Zvezda četvrti put zaredom osvojila duplu krunu

Fudbaleri Vojvodine izgubili su sa 2:1 od Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije na stadionu "Lagator" u Loznici.
Voša izgubila u finalu Kupa Srbije, Zvezda četvrti put zaredom osvojila duplu krunu
Foto: FK Vojvodina
Strelci za Zvezdu su bili Ivanić u 37. minutu i Spajić u 66, dok je gol za Vošu postigao Vukanović u nadoknadi vremena.
Vojvodina je igrala svoje prvo finale Kupa od 2020. godine, kada je i osvojila ovo takmičenje, pobedivši Partizan u napetom meču. 
 
Nasuprot tome, Crvena zvezda je uspela da odbrani trofej Kupa koji je osvojila prošle godine nakon pobede nad Čukaričkim.
U 33. minutu Voša je imala dobru priliku posle duge akcije, Vukanović je sa levog boka ubacio loptu u šesnaesterac, Ivanović je prihvatio, tražio poziciju za udarac, ali je izblokiran. Dva minuta kasnije, Voša je imala i drugi zicer, brzo su kombinovali Savićević i Zukić, lopta je stigla do Vukanovića koji je samo gurnuo do Ivanovića koji je izašao sam na Glazera i iskosa sa leve strane gađao pored stative.
 
U 37. minutu Zvezda je povela, Endiaje je glavom spustio loptu ispred peterca, a tamo je primio Ivanić i šutem po zemlji savladao Carevića za 1:0.
 
Tri minuta kasnije Zvezda je pogodila preko Endiaja, ali je nakon VAR provere gol poništen zbog ofsajd pozicije.
 
U nadoknadi vremena Voša je umalo došla do izjednačenja, ponovo je glavni akter bio Seri koji je uneo loptu sa levog boka i potom gađao gornji desni ugao, lopta je prohujala nekoliko centimetara pored gola.
 
Drugo poluvreme počelo je žestokim sudarom golmana Carevića i Spajića, koji su ostali na zemlji i lekarske ekipe su morale da intervenišu, ali srećom nisu bili povređeni.
 
Nakon tog prekida, prva je pripretila Vojvodina, Savićević je gađao sa distance, Glazer je intervenisao, u nastavku akcije sa slične pozicije gađao je i Petrović, ali pored stative.
 
U 66. minutu Crvena zvezda je došla do drugog gola, posle kornera sa leve strane, Spajić je bio najviši u skoku i glavom pogodio za 2:0.
 
Božidar Bandović je odmah uveo Radulovića koji je u 70. minutu propustio veliku šansu, Zukić ga je proigrao, ali je Vošin krilni napadač iz prve gađao preko gola.
 
Voša je nastavila da napada, ponovo je u 73. minutu pripretila sa levog boka Đorđević je centrirao, lopta je stigla do Lazarevića čiji je udarac izblokiran, da bi potom sa distance Petrović gađao direktno u Glazera.
 
I u 78. minutu Glazer je bio na mestu, Ivanović je odložio do Radulovića koji je gađao sa deset metara, opet je golman Zvezde sačuvao mrežu.
U 81. minutu Zvezda je došla do trećeg gola, koji je opet poništen posle asistencije iz VAR sobe zbog nedozvoljene pozicije.
 
Voša je do kraja pokušavala da se vrati u meč, i u nadoknadi vremena Vukanović je naleteo na odbijenu i iskosa sa leve strane poslao loptu u gornji desni ugao za 2:1.
 
Ali, više nije bilo vremena za povratak i izjednačenje, pa je Voša poražena u finalu Kupa Srbije.
  • Detos

    22.05.2024 11:06
    Samo Vosa
    Bravo za Firmu
    Iako su 3 tribine bile zvezdine
    Firma ih je nadjacala oduvala
    svaka čast
    Koreografja navijanje organizacja fenomenalno
    a da ima rezultata sta bi onda tek bilo....
    Klubu treba 3 -4 ozbiljna pojacanja
    Napred Firma pokazali ste da ozbiljnija grupa u svim segmentima
    Idemooooo
  • Комша

    22.05.2024 06:34
    Седам година је он председник, седам година је звезда првак. Нек укину лигу и куп и нек им дају све титуле до краја деценије...
  • Delije Liman

    22.05.2024 05:02
    Dupla kruna ole!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport