Ništa od prenosa Vošine istorijske utakmice?

RTV nije otkupila prava za direktan prenos istorijske utakmice koju fudbaleri Vojvodine u četvrtak igraju protiv moldavskog Šerifa.
Radio-televizija Vojvodine nije otkupila prava za direktan prenos istorijske utakmice koju fudbaleri Vojvodine u četvrtak igraju protiv moldavskog Šerifa u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Navijači "stare dame", koji su željno iščekivali završetak pregovora, u nadi da će prenos utakmice organizovano gledati na Trgu slobode, moraće da se zadovolje radijskim prenosom.

U saopštenju RTV se ukazuje da je pokrajinski javni servis prihvatio da za prava na direktan televizijski prenos plati iznos koji su predstavnici fudbalskog kluba ''Šerif'' odredili prilikom boravka u Novom Sadu, 22. avgusta. Međutim, kako se dodaje, naknadno je moldavski klub tu cenu višestruko povećao i "sada za prava televizijskog prenosa traži više od pet miliona dinara".

"Radio-televizija Vojvodine odgovorila je ponudom koja je skladu sa mogućnostima naše kuće i čeka se konačan odgovor fudbalskog kluba 'Šerif'", stoji u saopštenju.

RUV RTV demantovao je medijske spekulacije da je pokrajinski medijski servis preprodavao prava na prenose međunarodnih fudbalskih utakmica koje je Voša igrala u Novom Sadu, ističući da "Radio-televizija Vojvodine nikada nije posedovala ta prava, pa ih nije ni preprodavala".

"Prava na televizijske prenose međunarodnih susreta ima isključivo fudbalski klub 'Vojvodina'", naveo je RUV RTV.

Radio prenos počinje u 19h, a Vojvodina će morati da pobedi ili da odigra nerešeno sa obaveznim davanjem golova, budući da je prva utakmica koju su prošle nedelje dva kluba odigrala na stadionu Vojvodine završena rezultatom 1:1.

  • Srdjan

    28.08.2013 15:19
    prenos
    Zvanicno je dogovoreno danas da su kupili prenos i bice ga na rtv1 nadam se da ce i gradonacelnik ispuniti svoje obecanje da ce biti video beam na trgu
  • filozof

    28.08.2013 07:41
    Zašto FK Vojvodina ne kaže koliko su para uzeli od Moldavske TV za prenos prve utakmice? Zašto nije napravljen dogovor 4 strane, Vojvodina, Šerif, RTV, Moldavska TV, prenos za prenos? Da RTV nema para za prenose znali smo već kod Burse.
  • Miloš

    28.08.2013 07:36
    Pitanje nad pitanjima
    Najvažniji problem da li će se prenositi utakmica Vojvodine. To što se Novi Sad već godinama pretvara u ekonomsku i kulturnu palanku (i ne, nisu za to odgovorni (samo) naprednjaci nego pre svega vajni DS i LSV autonomaši), to nije važno. Važno je da li će se seosko pikanje loptom prenositi ili ne. Pa, kada se u to još učita nekakva autonomaška priča, malograđanskoj razigranosti kraja nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.