Policija istražuje vaterpolo klub Vojvodina

Inspektori novosadske policije istražuju poslovanje vaterpolo kluba "Vojvodina", povodom anonimne prijave da je u klubu bilo finansijskih mahinacija.
Inspektori novosadske policije istražuju poslovanje vaterpolo kluba "Vojvodina", povodom anonimne prijave da je u klubu bilo finansijskih mahinacija.

Kako prenosi Novosadska televizija, do sada je obavljen razgovor sa nekim od roditelja mališana koji idu u školu vaterpola, ali i sa pojedinim trenerima u klubu. U prijavi koji je policija dobila navodi se da postoji sumnja da u poslovnim knjigama kluba ne prikazuje deo novca koji roditelji za svoju decu uplaćuju na ime mesečnih članarina.

U istoj prijavi navedeno je i da za novac koji roditelji plate za pripreme i odlaske na turnire, ne dobijaju nikakve priznanice. Prema onome što su pojedini roditelji ispričali u policiji, za pripreme dece u Crnoj Gori plaćali su po 300 evra, ali nisu dobili nikakav pisani trag o tome, odnosno priznanice. Deca jesu putovala tamo, proveli nekoliko dana, ali roditelji se pitaju koliko je zapravo to koštalo.

Zbog previranja u VK "Vojvodina" sutra će biti održana Izborna skupština, na kojoj će se praktično sukobiti dve struje. Sa jedne strane su pojedini roditelji i treneri koji zahtevaju smenu aktuelnog rukovodstva, a za to navode sumnju u finansijske malverzacije, nemaran odnos prema deci, ali i trenerima, prenosi Novosadska TV.

S druge strane, uprava kluba se danas oglasila saopštenjem u kojem navode da je VK "Vojvodina" već nekoliko meseci izložen torturi nekolicine roditelja čija deca treniraju u klubu. U saopštenju se navodi da uprava odbacuje sve optužne za finansijske mahinacije i da će oni njihovo viđenje stvari takođe prijaviti policiji, jer smatraju da se na ovaj način nanosi velika šteta ugledu kluba.

  • 04.11.2013 17:16
    preko 550 utakmica za prvi tim VK Vojvodine
    Dragi svi nije ovo politicka smena, nego eskalacija 30 godina mahinacija, lose atmosfere, loseg nacina rada I izivljavanja jednog infatilnog coveka I njegovih satelita.Zato kao bivsi igrac, trener , clan skupstine I upravnog odbora dajem punu podrsku smeni svih dosadasnjih rukovodilaca kluba.Bilo ko da preuzme klub ne moze biti gori od ovih sada!
  • 04.11.2013 09:41
    već viđeno
    Nova gradska vlast pokušava da preuzme sve što se preuzeti može. Isto se desilo i u odbojkaškom klubu Vojvodina. Na silu je oteran zlatni olimpijac Vasa Mijić i dovedena je potpuno nova uprava sastavljena od DSS-SNS kadrova. Zasada ništa nisu uradili ali bitno da su tu. Očigledno da vaterpolisti nisu želeli da "mirno" prepuste DSS-ovcima klub pa su im ovi ekspresno poslali privreni kriminal u klub. Očigledno je da je "grupa roditelja" samo paravan, a policija je ušla u klub po nalogu Borka Ilića.
  • @Anonimus - Roditelj sa pripr

    03.11.2013 18:43
    ... nije bitno, samo znatizelja. Da li ste Vi i `gagans - roditelji' ista osoba? Ako jeste, budite pazljiviji prilikom potpisivanja i citanja komentara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.