Zabranjen saobraćaj u krugu Kliničkog centra Vojvodine

Saobraćaj je zabranjen u krugu Kliničkog centra, a u toku je kontrola svih motornih vozila osim službenih vozila Kliničkog centra Vojvodine.
Saobraćaj je zabranjen u krugu Kliničkog centra, a u toku je kontrola svih motornih vozila osim službenih vozila Kliničkog centra Vojvodine.

U krug KCV motornim vozilom može se ući samo u izuzetnim slučajevima, odnosno samo pacijenti za dijalizu, pacijenti koji koriste ortopedska pomagala, ali bez mogućnosti parkiranja, i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima, kojima se savetuje ulazak sa Futoškog puta, zbog blizine i preglednosti.

"Cilj kontrole ulaska motornih votzila u krug KCV je smanjenje potencijalne opasnosti za bezbednost pešaka, pacijenata i zaposlenih", navodi se u saopštenju KCV-a i ističe da je kontrola uslaska u KCV i zabrana za vozila bez dozvole postojala oduvek, ali da je usled oštećenja infrastrukture kontrola pojačana.

U KCV ističu da problem nastaje zbog toga što građani ne koriste parking koji se nalazi u samoj blizini Kliničkog centra, na ulazu kod Sajma, koji je besplatan, već svojim vozilima stvaraju gužvu i ometaju kretanje pacijenata i zaposlenih između klinika.

"Podsećamo da je KCV ustanova paviljonskog tipa, čiji krug se sastoji od zelenih površina, pešačkih staza i puta koji spaja 22 klinike i sedam centara. Svakodnevno se suočavamo sa nizom problema koji prete da ugroze proces rada i nesmetano kretanje zaposlenih i pacijenata u krugu KCV", naglašava se u saopštenju.

Navodi se da u neposrednoh blizini KCV postoje dva parkinga, pomenuti besplatni iz pravca Novosadskog sajma i duž Hajduk Veljkove ulice koji se naplaćuje po tarifi za "plavu" zonu parkiranja.

  • Deka

    09.03.2015 22:49
    Plate jesu male al kanda doktorska primanja nisu
    Sve veći džipovi zahtevaju i veći prostor za parkiranje!!! Ne dolaze doktori Jarisima na posao već Lendkruzerima... prošetajte malo od novog urgentnog do urologijr, zvssvirite sa strane. Nema sestrinskih jugića, korsi, fieste... Zavladalo "Životinjski carstvo"... mečke, jaguari...
  • Građanin Kejn

    09.03.2015 19:21
    a gde će ....
    .....se parkirati zaposleni u KCV????
  • 09.03.2015 17:32
    Pa dobro, ja se secam kada stvarno nije moglo kolima u krug bolnice. To je vazilo i za zaposlene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti