Zatvoren restoran "Novak", radnici ostali bez plata

Kafe-restoran "Novak" u Novosadskog sajma, koji je deo franšize restorana sa imenom prvog reketa sveta je zatvoren.
Kafe-restoran "Novak" u Novosadskog sajma, koji je deo franšize restorana sa imenom prvog reketa sveta je zatvoren.

Prema rečima radnika koji su se okupili u bašti lokala, njima nisu isplaćene zarade i naknada za godišnji odmor.

"Ugledni restoran je bukvalno zatvoren bez ikakvog prethodnog obaveštenja, tako da smo preko noći ostali na ulici", ispričao je jedan od radnika. On dodaje da ipak veruje da ima šanse da naplate svoje zarade. "Dolazi april, uvek smo bili plaćani mesečno, a trenutno smo u pregovorima sa ljudima iz Beograda, pa postoji šansa da budemo isplaćeni", dodaje on.

Okupljeni radnici nisu želeli da kažu da su se okupili zbog protesta, ali su ipak bili vrlo nezadovoljni dok se nameštaj iznosio iz restorana.

Restoran je jedan od četiri restorana iz lanca "Novak", a veliko otvoranje lokala bilo je u decembru 2011. godine. U ovoj franšizi Đokovići još imaju i dva lokala u Beogradu i  jedan na Kopaoniku.

  • nemus

    30.03.2015 19:09
    pa u hotelu PARK nema 8 i slovima osam meseci plate bruka jad i beda
  • StudenatJoe

    30.03.2015 09:23
    Cudno...Makar koliko mi, obican narod, mislili da je to bio snobovski restoran sa nevidjenim cenama, takva mesta obicno imaju stalne goste, bilo gde da su. Mislim da je reci da je zatvoren zbog neprofitabilnosti u najmanju ruku smesno. Takvih restorana ima svuda, i rade bez obzira na sve. Pogotovo ako su u vlasnistvu nekog poznatog baje.

    Ipak, ne mogu reci da mi je zao sto je restoran zatvoren. Mozda Nole vidi da narod nema para, pa ipak odluci da porez placa u Srbiji, a mozda cak i da uradi nesto hvale vredno, a da se ne tice samo njega. Covek koji je verovatno najpoznatiji Srbin na svetu ima ogroman uticaj ma cega se dotakne, ali izgleda da mu domovina bas i nije bitna.
  • Zelenaš

    30.03.2015 09:01
    Ni kod nas nije isplaćen regres već 4 godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.