"Dnevnik holding" prekinuo štrajk

Zaposleni u "Dnevnik holdingu" prekinuli su jednomesečni štrajk nakon što je sa Vladom Vojvodine postignut pismeni dogovor o dinamici isplate zaostalih zarada.
Zaposleni u "Dnevnik holdingu" prekinuli su jednomesečni štrajk nakon što je sa Vladom Vojvodine postignut pismeni dogovor o dinamici isplate zaostalih zarada.

Od tri plate koje su uslov za početak rada, prva će zajedno sa putnim troškovima biti isplaćena danas, druga najkasnije za osam dana, a treća nakon potpisivanja ugovora sa korisnicima usluga ovog preduzeća. Posle toga, uslediće dogovori o isplati ostalih zarada.

Predsednik sindikata holdinga, Steva Tomin, kaže za Radio 021 da je obaveza radnika da prekinu štrajk i da ne bude novih zahteva i obustava rada ukoliko se ugovor bude poštovao. "Od danas počinjemo pripreme za proizvodnju koja već od sutra može da krene ustaljeno, ali očekujemo da već danas počnemo da radimo listove koji su nam na programu", rekao je on.

Međutim, Tomin ističe da se potpisani protokol ne odnosi na zabranu ulaska v.d. direktroke, Jasmine Mašulović, u zgradu "Dnevnika". Radnici je ni ubuduće neće pustiti u zgradu, a Upravni odbor je odlučio da se preispita njena odgovornost za pojedine poslovne poteze. "Postoji zahtev izvršnog direktora, koji je stao na stranu Upravnog odbora, a i zaposlenih. Prema tome, postavlja se pitanje, ako ona dođe da radi u ovo preduzeće, s kim će ona da sarađuje, ako su svi saglasni da ona nije dobro radila za ovu kuću i da je potpisala štetne ugovore?", navodi Tomin.

Takođe, Vlada Vojvodine garantuje i sprovođenje programa revitalizacije preduzeća, koji će početi kupovinom nove opreme i repro materijala, od novca zarađenog prodajom montažne hale u krugu "Dnevnika". Podsetimo, štrajkovi zaposlenih u "Dnevnik holdingu" i "Dnevnik štampariji", počeli su pre mesec dana, zbog višemesečnog kašnjenja plata, neuplaćenih doprinosa, nepovezanog staža i nezadovoljstva poslovnom politikom preduzeća.

  • VJ

    04.08.2010 16:57
    Какве везе има влада са дневником? Јел то државно предузеће?

    Јел могу и остали којима држава дугује да блокирају саобраћајнице?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.