U utorak potpisivanje ugovora za Žeželja i nastavak gradnje

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je potpisivanje ugovora o nastavku gradnje Žeželjevog mosta za utorak, 19. maj i dodao da su mogući novi nepredviđeni troškovi.
Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je potpisivanje ugovora o nastavku gradnje Žeželjevog mosta za utorak, 19. maj i dodao da su mogući novi nepredviđeni troškovi.

Vučević je rekao je da će u utorak u Beogradu biti potpisan ugovor između Železnica Srbije, AP Vojvodine i grada Novog Sada kojim će se definisati novi način finansiranja izgradnje mosta. Odmah nakon toga, biće potpisan i aneks ugovora između Zavoda za izgradnju grada i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kojim će se tehnički urediti prenos sredstava sa Pokrajine na Grad, objasnio je Vučević. "Očekuje se da se izvođač radova automatski vrati na gradilište i da konačno vidimo radnike na mostu", rekao je on, dodajući da je Novi Sad spreman da odmah krene u realizaciju posla.

Vučević je rekao da eventualni problem mogu predstavljati novi nepredviđeni troškovi, naglasivši da je o tome razgovarao i sa šefom delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom. "Sporno je da li će se pojaviti ti novi troškovi i koliki će biti, nije to jednostavna i jednostrana priča, jer se postavlja mnogo pitanja - pre svega šta će se desiti ukoliko eventualno dođe do raskida ugovora i šta će biti sa izgradnjom pristupnih saobraćajnica čije će finansiranje ići preko Novog Sada, a od strane EU", rekao je Vučević.

Pokrajinska vlada zatražila je u sredu od grada hitno potpisivanje ugovora o nastavku izgradnje Žeželjevog mosta i podsetila da je 5. maja ispunila sve formalne preduslove da se potpisivanjem ugovora omogući prenos sredstava, i tako što brže nastave radovi na izgradnji Žeželjevog mosta.

Saglasnost za potpisivanje aneksa osnovnog ugovora iz 2011. za izgradnju ovog mosta, a kojim se predviđa da Vojvodina obezbedi dodatnih 1.948.031 evra, a grad Novi Sad dodatnih 974.015 evra, dala je Vlada Srbije.

  • Manjina 57

    15.05.2015 21:46
    Dosadni ste više! Vratite nam skele!To je sigurnije, brže i bolje...
  • nsnn

    15.05.2015 20:33
    pa da ste uzeli 5 dodjosa i dali im mesalicu jednu do sad bi napravili most, sta vi radite vise ? ko da pravite most of 30 km preko zaledjenog okeana , a ne 600m preko dunava na mestu gde manje vise cele godine moze da se radi.
    Kakvi troskovi novi ? koji rodjak se jos nije ugradio u cenu koju mi placamo ? bando najgora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti