Obnova Beogradske kapije gotova u junu

Rekonstrukcija Beogradske kapije trebalo bi da bude završena u junu.
Rekonstrukcija Beogradske kapije trebalo bi da bude završena u junu.

Trenutno se radi restauracija kamene fasade, čišćenje naslaga, popunjavanje fuga, izrada plombi i ugradnja delova od kamena koji nedostaju. Restauracija kamene fasade dugo traje jer boja plombi i mase kojom se popunjavaju fuge mora biti usklađena s različitim nijansama kamenih blokova.

Obnova Beogradske kapije počela je u drugoj polovini 2013. godine, a obuhvata restauraciju i konzervaciju fasade i unutrašnjeg prostora, izradu hidroizolacije i gornje zone iznad objekta, kao i rekonstrukciju kolovoza. Završetak radova je odlagan zbog dinamike obezbeđivanja novca, kažu za "Dnevnik" u "Poslovnom prostoru".

Vrednost investicije je 35 miliona dinara, od čega je banka Inteza dala deset miliona, Grad Novi Sad izdvojio je 7,5 koliko i AP Vojvodina, a Republika Srbija deset miliona dinara.

  • dragan

    20.05.2015 11:50
    Obnova tesko unistene prefekture Fukusime zvanicno je trajala 18 meseci .
  • 20.05.2015 11:12
    kikica
    Krajnje je bilo vreme da završe sa obnovom te kapije! Nije ni čudo što sama obnova traje toliko dugo!
  • Toma

    20.05.2015 10:50
    da ti se smuči
    Kako u ovoj državi od stručnjaka ne može jedan osnovni desetodnevni posao da se završi godinama. Povraća mi se.

    A nekada smo gradili pruge, puteve, kanale, nasipe, čitave gradove, hidrocentrale... ovi bukvalno nisu u stanju ni da okreče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti