Novosadskom satiričaru Ninusu Nestoroviću nagrada Nadži Naman

Novosadski satiričar, Ninus Nestorović, jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade Nadži Naman (Naji Naaman).

Novosadski satiričar, Ninus Nestorović, jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade Nadži Naman (Naji Naaman).

Nagrada "Nadži Naman" od 2002. dodeljuje se svake godine autorima za najbolja književna dela po sadržaju i stilu koja imaju za cilj razvoj ljudskih vrednosti. Ovu nagradu do sada su dobili srpski satiričari: Aleksandar Čotrić, Aleksandar Baljak, Milan Beštić, Ilija Marković Vesna Denčić, Milan Todorov i Slobodan Simić. Tokom jula biće objavljen Godišnji zbornik sa izborom iz stvaralaštva nagrađenih autora na engleskom, francuskom i arapskom jeziku.

Knjiga Ninusa Nestorovića "Ćuti i plivaj" ove godine je u konkurenciji 52 ostvarenja, objavljena na srpskom jeziku, izabrana za najbolju knjigu aforizama u 2014. godini. Zbirka aforizama "Ćuti i plivaj" bila je u najužoj konkurenciji i za najznačajniju književnu nagradu u oblasti humora i satire (u čitavom regionu bivše Jugoslavije), "Tipar",  koja se dodeljuje na Danima humora i satire u Pljevljama.

Ninus Nestorović je novinar i satiričar iz Republike Srbije. Rođen je 1965. godine u Smederevskoj Palanci. Živi u Novom Sadu, a radi u Paraćinu kao carinski inspektor. Član je Društva književnika Vojvodine, gde je i predsednik sekcije humorista i satiričara. Njegovi aforizmi su prevođeni na: italijnski, poljski, engleski, slovenački, bugarski, makedonski, ruski, češki, rumunski i nemački jezik. Zastupljen je u antologijama srpskog aforizma, koje su prevedene i objavljene u Italiji, Poljskoj, Sloveniji, Rumuniji i Rusiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti