VIDEO: Snimci video-nadzora na suđenju za pokušaja ubistva policajca

Pregledom snimaka video-nadzora nastavljeno je suđenje za pokušaj ubistva novosadskog policajca 2013. godine.
Pregledom snimaka video-nadzora nastavljeno je suđenje za pokušaj ubistva novosadskog policajca 2013. godine.

Optuženima Milanu Aleksiću (33) iz Prokuplja, Gaji Saviću (32) iz Valjeva i Dejanu Kostadinovskom (39), državljaninu Srbije i Makedonije, optužnicom se stavlja na teret da su 8. jula pretprošle godine oko devet sati u Ulici Save Kovačevića 23, kod Poštanske štedionice, napali i pokušali da ubiju policajca A. A.

Savić i Kostadinovski su napali policajca, a prvookrivljeni Milan Aleksić pokušao je i da ga ubije. Oni su napali policajca, koji je došao zbog dojave građana da se u blizini obližnje trafike nalaze tri sumnjive osobe, a pri tome je Milan Aleksić neovlašćeno nosio pištolj. Oni su mu tada vikali da legne, na šta je policajac podigao ruke uvis, da bi ga odmah zatim Kostadinovski udario u vrat.

Policajac je pao, a potom mu je Aleksić oteo službeni pištolj u kojem je bilo 15 metaka, kao i ključeve službenog skutera. Posle toga su ga šutirali nogama po telu. Aleksić je stao iznad policajca i ispalio hitac prema njegovoj glavi, ali ga je promašio. Potom su sva trojica zadala policajcu više udaraca nogama po vratu i telu, nanevši mu lake povrede, dodaje se u optužnici.

Trojica optuženih su pobegli pored vrtića "Čuperak". Prilikom bekstva, jedan od njih je odbacio fantomku, koja je nađena u blizini obdaništa.

Prethodno se prvookrivljeni Milan Aleksić branio ćutanjem, Gaja Savić je negirao delo i tvrdio da je u to vreme boravio u Beogradu s devojkom i prijateljima, a Kostadinovski je naveo da se ne seća da li je 8. jula 2013. bio u Novom Sadu, ali ne spori da je tokom tog meseca dolazio u grad tri ili četiri puta.

Branilac prvookrivljenog Aleksića, advokat Pavle Mušicki predložio je juče da se veštači zdravstveno stanje povređenog policajca kako bi se videlo da li je policajac uopšte bio sposoban za službu, ali je veće to odbilo uz obrazloženje da to nije predmet ovog postupka, prenosi Dnevnik.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Leskovcu i Novom Sadu, u saradnji s Višim tužilaštvom u Leskovcu, uhapsili su 18. jula 2013. godine kriminalnu grupu koju su činili Dejan Kostadinovski iz Kumanova (Makedonija), Milan Aleksić iz Prokuplja, Gajo Savić iz Valjeva i Nataša I. K. (35) iz Kumanova, zbog sumnje da su počinili više razbojništava, ali i pokušaj ubistva novosadskog policajca. Ista grupa se sumnjiči da je nakon napada u Novom Sadu, u drugoj polovini jula 2013. u Leskovcu opljačkala menjačnicu "AL-5" i ukrala 7.350 evra.

Prilikom pretresa kuće u okolini Leskovca, koju je kupila jedna od osumnjičenih Nataša I. K. a u kojoj su se optuženi skrivali, pronađena je veća količina novca, tri pištolja, municija, pancir, 15 komada lomilica za brave, falsifikovana dokumenta i vozila.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. oktobar, kad je planirano saslušanje veštaka sudske medicine i balistike, a moguće je i da će se tada završiti dokazni postupak pa bi odmah potom usledilo izlaganje završnih reči.

  • Kalauz

    22.11.2015 17:35
    To su samo neki nevaljali dečaci i koje treba samo malo izgrditi a ne sulditi jer je ovo smešno. 2 godine suditi za pokušaj ubistva policajca ne samo na dužnosti već koji je došao da služebno inteveniše je stvarno jako čudno i pokazuje slabost našeg pravosuđa koje se nikako ne popravlja.
  • 26.06.2015 15:47
    Nije ga promasio, metak ga je pogodio u glavu...
  • 26.06.2015 10:41
    Napali policajca a vac dve godine se sude? Nije ni cudo sto u ovoj državi svi predmeti uspevaju da zastare pa krivci budu pusteni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti