Nema dovoljno para za saniranje poplava

Iako se nakon padavina mnogi Novosađani žale na poplavljene podrume, dvorišta i ulice, investicije na izgradnji i rekonstrukciji atmosferske kanalizacije u gradu i prigradskim naseljima su neznatne.
Iako se nakon padavina mnogi Novosađani žale na poplavljene podrume, dvorišta i ulice, investicije na izgradnji i rekonstrukciji atmosferske kanalizacije u gradu i prigradskim naseljima su neznatne.

Takvo stanje posledica je smanjenih prihoda u gradski budžet, kaže za Radio 021 pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju grada, Đorđe Kuljančić. Kao trenutno najveću investiciju na izgradnji atomosferske kanalizacije, on navodi radove na glavnoj i nekoliko sporednih ulica u Rumenci. "U samom gradu, prilikom sanacije velikih saobraćajnih površina, dolazi i do popravke sistema atmosferske kanalizacije", kaže Kuljančić.

Kada je reč o problemima koje uzrokuju učestale padavina i povišen nivo podzemih voda, Kuljančić kaže da se na nekoliko tačaka često interveniše kako bi sistem funkcionisao - prvenstveno u Kisaču, Futogu, delu grada kod tzv. Kineske četvrti, Sremskoj Kamenici u Dunavskoj ulici, te području južnog Telepa.  

Na sistemu atmosferske kanalizacije, odvojene od fekalne, do kraja godine radiće se Bulevaru Evrope, a na rekonstrukciji postojeće, gde god se bude radilo na rekonstrukciji saobraćajnica. (D.S.)
  • 15.08.2010 06:42
    Tal je u mostu ... koga boli uvo za bjedne kanale ... čekjate da se mostovi završe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti