Ciglom na vozača

Od početka godine huligani su napali 20 radnika Gradskog saobraćajnog, a najnoviji incident dogodio se preksinoć na Limanu.  
Od početka godine huligani su napali 20 radnika Gradskog saobraćajnog, a najnoviji incident dogodio se preksinoć na Limanu. Tada je vozača na liniji broj 12, Dragana Orlića, putnik koji nije hteo da pokaže kartu gađao ciglom.

Orlić je rekao da je sve počelo kada je na prvom stajalištu na Limanu otvorio prednja vrata, na koja su ušli svi putnici osim napadača, koji je stajao kod srednjih vrata. Vozač Gradskog saobraćajnog dodaje da se putniku kulturno obratio rečima da je ulaz na prednjim vratima.

Napadač je potom ušao u autobus na ulazu kod vozača i vidno iznerviran rekao da neće da pokaže kartu, iako je ima. Vozač zbog toga nije hteo da nastavi vožnju, a napadač ga je pljunuo, gađao sveskom i izašao iz vozila po ciglu. Vozač je takođe izašao iz vozila i tada zadobio lakše povrede. Kako piše "Blic", napadač još nije uhapšen, a Orlić će morati na snimanje bubrega, kako bi se utvrdilo da li osim modrica, ima unutrašnjih povreda.

U Gradskom saobraćajnom kažu da je ovo drugi napad na radnike tog preduzeća od početka avgusta. Prethodni incident dogodio se početkom prošle nedelje na liniji 33 u Temerinu. Tada je kontrolorku napala žena od oko 50 godina, zato što joj je oduzela neispravnu kartu. Putnica je na kontrolorku nasrnula s leđa, udarila je u vrat, oborila na bok i počupala za kosu, a u pomoć joj je pritekao kolega.

Dodajmo da rukovodstvo Gradskog saobraćajnog i policija nisu rešili problem napada na vozila i zaposlene u tom preduzeću, iako je broj incidenata u porastu u poslednje tri godine. Primera radi, ove godine evidentirano je 20 huliganskih napada, dok je prošle bilo 14 takvih incidenata.

  • Voja

    17.08.2010 09:49
    Privatizacija
    Prevoz u Ns racunajuci i prigradski je najskuplji u Evropi 40-250Din za poslednju zonu imajuci u vidu kilometrazu ,Interesantno je da je u Bg jeftiniji prevoz i samo dve tarife 40 i 60 din a grad znacajno veci pa tako ljudi iz naselja udaljenih 50km placaju 60 din a ovde cena za Futog 100din sto je sramota,Veternik 80 din koji je 5 km od centra u Nisu isti slucaj prva zona 30 din ali i u svim evropskim prestonicama prevoz je jeftin ,zasto je samo kod nas ovako sve skupo i neorganizovano ? Privatizacija pod hitno !
  • Gari

    17.08.2010 08:20
    Resenje
    Uvesti aparate za otkucavanje karata u busevima i dopustiti ulaz na svim vratima. Ko otkuca kartu, otkuca, ko ne, rizikuje da plati kaznu i zdravo. Problem resen.
  • piplfoks

    17.08.2010 05:44
    Eto, pretpostavljam da to znači da čovek vozi na liniji 11a, vidite kako ga je baba iznervirala pa se breca na ljude po internetu... A prepotentnost raznih likova koji se svi do jednog, njih stotinak, potpisuju kao 'Novosađanin'... Čovek zagovara apsolutni teror prema osnovcima koji iz objektivnh razloga nisu kupili kartu, a verovatno krši 10 gradskih propisa dnevno.. ali to je ok jer njega ne uhvate:D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.