VIDEO: Ovi svetski filmovi su snimani u Novom Sadu

Delimično zbog svuda poznate lepote, a delimično zbog jeftinijih troškova produkcije, Novi Sad je često "glumio" istočno-evropske gradove u holivudskim filmovima.
Delimično zbog svuda poznate lepote, a delimično zbog jeftinijih troškova produkcije, Novi Sad je često "glumio" istočno-evropske gradove u holivudskim filmovima.

Ekipa Luftike je sastavila spisak svetskih filmskih ostvarenja u kojima je naš grad bio jedan od mesta snimanja.

The Journey of a Portrait

"Putovanje jednog porteta" je kratki TV film Majka Tota. Nakon što je na tavanu jedne starice pronađena slika čuvenog austrougarskog portretiste ekipa filma se zaputila kroz galerije i muzeje proveravajući njenu autentičnost.

Kelly’s Heroes

"Kelly’s Heroes" ponekad prevođen kao "Kelijevi heroji", ponekad samo kao "Heroji", a nekad i kao "Zlato za odvažne" je ratni film o grupi američkih vojnika koji prelaze na teritoriju okupirane Francuske i pokušavaju da ukradu zalihe zlata.

Rat i mir

Britanska adaptacija čuvenog Tolstojevog romana "Rat i mir" smatra se jednom od najboljih, i to ne samo zbog toga što naslovnu ulogu igra Entoni Hopkins.

The Raven

Kada se u Baltimoru pojavi serijski ubica inspirisan pesmama Edgara Alan Poa, mladi detektiv iz odeljenja za ubistva osim što mora da pokaže svoje istražiteljske sposobnosti mora i da zaviri u svet mračnog i genijalnog pesnika.

Trekkies 2

"Trekkies 2" je nastavak čuvenog dokumentarca o fanovima serije "Star Trek". Dokumentarac pomalo ismeva zaluđenost koju stvara ova franšiza, ali to radi na simpatičan način.

Intouchables 2

Nedavno su u našem gradu snimane i scene za nastavak jednog od najpopularnijih francuskih filmova "Intouchables". Filip je bogati kvadriplegičar koji je potpuno nezainteresovan za život i svoju okolinu, dok je Dres sitni kriminalac, koji nakon izlaska iz zatvora treba da nađe novi posao. Naravno, on se zapošljava kod Filipa. Onda počinju njihove avanture i doživljaji.

  • Kalauz

    05.09.2015 19:42
    ČUVARI ZAMKA sa Bertom Lankesterom je čini mi se izazvao najveće interesovanje i bilo je da su mnogi i zaradili.
    Na kraju je to čudno izgorelo baš kad se sve snimilo a osiguranje pokrilo štetu.
    NASILJE NA TRGU sniman baš u samom centru i u Skupštini grada.
    Bilo naroda da gleda jako puno.
  • SasaNS

    27.08.2015 18:52
    genijalno
    Ovaj zadnji film je sniman u petrovaradinu bez obezbedjena, odnosno divljali su kolima pored dece na biciklima. Stvarno fenomenalno!
  • ima ko pamti i zna

    27.08.2015 13:45
    “Castle keep“ iz 1969. Kod nas poznat kao “Cuvari zamka“. Rezirao cuveni Sidney Pollack. Brojni novosadjani statirali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.