Od sutra 162 mališana u novom vrtiću u Veterniku

Veternik konačno dobija novi vrtić u sklopu "Radosnog detinjstva", u koji je na današnji dan upisano 162 dece.
Veternik konačno dobija novi vrtić u sklopu "Radosnog detinjstva", u koji je na današnji dan upisano 162 dece.

Izgradnja vrtića počela je 2013. godine, a završena ove, a prema rečima Ruže Pajantić iz "Radosnog detinjstva", radi se o prijatnom ambijentu na Fešteru od 3.317 kvadrata i dvorištem od 1.200 kvadrata.

Objekat bi trebalo malo da rastereti ostale vrtiće. "Zna se da je stari objekat u Veterniku bio prebukiran, kao i oba u Futogu. U vrtiću je osam radnih soba od 60 kvadrata, ukupno zaposlenih je 22, a broj dece je 162, što je vrlo značajno za ovu teritoriju grada. Od osam radnih soba, pet je namenjeno za celodnevni boravak dece, a tri sobe su za jaslice", objašnjava portparolka "Radosnog detinjstva".

Na celodnevnom boravku je upisano 110 dece i po uzrastima su formirane grupe. Postoji starija, mlađa i grupa srednjeg uzrasta, kao i pripremna i mešovita grupa koja za stariji i pripremni uzrast.

Na jaslenom uzrastu upisano je 52 deteta, jedna mlađa jaslena i dve starije jaslene grupe.

Vrtić će biti svečano otvoren sutra u 11 časova, navode u "Radosnom detinjstvu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.