Taksisti protestuju i danas

Novosadski taksisti će proteste nastaviti i danas u 10 sati, jednosatnom vožnjom koja će krenuti sa Bulevara Mihajla Pupina, kod zgrade Saveza samostalnih sindikata, s obzirom na to da im se niko od nadležnih iz grada nije obratio.      
Novosadski taksisti će proteste nastaviti i danas u 10 sati, jednosatnom vožnjom koja će krenuti sa Bulevara Mihajla Pupina, kod zgrade Saveza samostalnih sindikata, s obzirom na to da im se niko od nadležnih iz grada nije obratio.

Oni su u sredu održali protestnu vožnju ulicama grada, a nekoliko desetina vozača traži regulisanje taksi prevoza, ulaz u potkovicu kod Železničke stanice i smenu člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj, Siniše Bubnjevića.

Predsednik Udruženja "Vojvođani", Radoslav Krstić, kaže da je u protestu učestvovalo 13 udruženja. Protestna vožnja je prošla Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom do Varadinskog mosta i nazad kroz Centar, uz dva kruga oko zgrade Vlade Vojvodine.

Taksisti očekuju odgovore od gradskih vlasti za nekoliko dana a, ukoliko oni izostanu, dogovaraće se o daljim koracima.

Bubnjević: Zahtevi su neosnovani

Taksisti zahtevaju i da se smeni član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Siniša Bubnjević, koga smatraju najodgovornijim za sve probleme, što gradski ministar nije želeo da komentariše, rekavši da je njihovo pravo da traže tako nešto, kao i da je na njegovim šefovima da o tome i odluče.

Za ostale zahteve taksista Bubnjević kaže da su neosnovani i ne želi da raspravlja o njima. On navodi da je prošlogodišnji dogovor sa štrajkačima ispoštovan u onoj meri u kojoj je Grad imao nadležnosti i mogućnosti. On priznaje da taksisti imaju obavezu da budu obučeni, da imaju ispravna vozila i plaćaju poreze. Međutim, po Zakonu o radu, lokalna samouprava ne može da ograničava broj taksi vozila u gradu, niti da utiču na njihove cene.

"Ono što ih ograničava jeste fizička mogućnost grada da primi određen broj vozila. Cena nema nikakve veze sa Gradom, jer taksi nije javno gradsko preduzeće. To je potpuno njihova stvar, znači oni su slobodni na tržištu, i mogu da određuju cenu kako hoće, s tim da tu cenu moraju da istaknu u svom cenovniku", rekao je on.

Bubnjević ističe da se Novi Sad bori protiv divljih taksista i navodi kao primer 130 taksi vozila oduzetih ove godine.

Podsetimo još i na to da su samo nedelju dana ranije iz pojedinih taksi udruženja tvrdili kako nema razloga za štrajk, jer su u suštini zadovoljni postignutim dogovorima sa lokalnom samoupravom.

  • taksista

    14.09.2010 21:43
    posto vidim sine da nemas pojma o zivotu a govoris nesto da ti tata objasni kako stoje stvari,u Beogradu se ceka za licencu takstiste po 5 godina dok neki ne umre pa mozes da izadjes da radis a u Novom Sadu izlazi ko god ima vozacku dozvolu ,cak mu ni auto nije potreban moze da ga iznajmi,i svuda u svetu je broj taksista u svakom gradu ogranicem postoji formula matematicka po kojoj se zna koliko jedan grad moze taksista da ima prema broju stanovnika jel ti sad to jasno.neka zatvore ove firmase Novus ,Vip,beli ,nas itd i nema problema kad je gazda novusa hteo u beogradu da otvori novus taksi porucili su mu da se ne igra a u Novom sadu sve prolazi nazalost
  • taksista

    14.09.2010 21:36
    sramota
    kako vas bre nije sramota da tako govorite o taksi prevozu,kad je taksi u Novom Sadu najjeftiniji na balkanu pa i sire,ja kao taksista bi trebalo svaki mesec da osvojim sa strane minimum 200 e za amortizaciju a ne mogu sa radom od 15 sati da prehranim porodicu,trpim razne budale,narkomane,pijane stranke,i kad se zavrsi moj radni dan dok sipam gorivo i pojedem nesto u gradu ne ostane mi ni 10 eura,pa vise bih zaradio ispred crkve da sam izbacio kutio i stojao 15 sati.A o gospodinu Bubnjevicu fotografu po profesiji bih zeleo da porucim da obidje perace para novus,nas beli itd udruzenja pa bi resio problem taksista za 2 dana da hoce,nego nece jer dobija lovu od tih lopova,peru pare preko nasih ledja i to svi znaju i niko nista,neka ode u vip taksi pa neka trazi od svakog vozaca taksi legitimaciju,i ostale papire,njih 90 posto ne zna gde je b.oslobodjenja ali rade sramota ziva,a i mene je sramota ko se vozi taksijem danas nekad pre 20 godina se znalo ko se vozi taksijem i zna lo se koliko ce ga to kostati a danas se sva razmazena gospoda voze za 100 dinara,a voze se 300 metara sramota ziva,da je start kao u Beogradu 140 dinara i kilometar 60 nebi se niko vozio sto mi je i cilj (bolje 10 voznji dnevno za pazar od 2,3 crvene a ne predjem ni 100 km,nego 30 voznji za iste pare a napravim 300 km )trosim gume,drkam motor,itd a to sve kosta,jek sad kontate .zatvorite ta lopovska udruzenja nema taksiranja bez svoga auta nema rentanja i bice sve ok
  • G

    02.09.2010 15:28
    Dobro - i od tih 3600 taksista kojima želite da onemogućite da se bave istim poslom (ako su te cifre 5000 i 1400 tačne), navedite koliko još ima takvih istih priča kao vaša, i istovremeno po čemu baš vi imate prioritet u odnosu na njih? Da li pristajete da se baš vama zabrani bavljenje taksiranjem, jer mora da se postigne ta famozna cifra 1400?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti