Kreće kažnjavanje na Grbavici

Iako je naplata parkinga na Grbavici, u ulicama bliže Bulevaru oslobođenja, te na tom bulevaru, od Ulice Pap Pavla do Železničke stanice, zvanično počela prošle nedelje, kažnjavanje onih koji ne plaćaju parking počelo je u sredu.  
Iako je naplata parkinga na Grbavici, u ulicama bliže Bulevaru oslobođenja, te na tom bulevaru, od Ulice Pap Pavla do Železničke stanice, zvanično počela prošle nedelje, kažnjavanje onih koji ne plaćaju parking počelo je u sredu.

Portparol "Parking servisa", Radovan Jeknić, kaže za Radio 021 da su u tom preduzeću hteli da vozačima daju vremena da se naviknu na proširenje zone pod naplatom parkinga. On dodaje da su se do srede delila samo obaveštenja, kako o stanarskim kartama, tako i o tome da će oni koji ne budu plaćali parking ubuduće dobijati doplatne karte.

To što je na adresama u delu Grbavice bliže bulevaru registrovano 4.500 vozila, a označeno samo 2.000 parking mesta, ne bi trebalo da dovede do problema u parkiranju, jer se ne nalaze sve ulice u zoni naplate, kaže Jeknić. "Takođe, postoji veliki broj dvorišta i parkinga u dvorištima zgrada koji nisu pod naplatom. I taj višak se preliva upravo na tom prostoru", objašnjava Jeknić.

To što će se vozači, sasvim izvesno, parkirati u dvorištima zgrada u kojima ne žive, a u kojima se ne naplaćuje parking, te u ulicama u kojima nema naplate i na taj način stvarati gužvu, Jeknića ne zabrinjava previše. "Videćemo. Pratićemo situaciju. Mi smo po rešenju Uprave za saobraćaj dobili određene ulice za naplatu i to na zahtev stanara. Mi osluškujemo i na terenu pratimo šta se dešava", kaže portparol "Parking servisa".

Dodajmo da je najnovijim proširenjem zone naplate parkinga sada obuhvaćen ceo Bulevar oslobođenja, te deo Bulevara cara Lazara, Puškinova ulica, Vere Pavlović, Vojvođanska, Ulica Lasla Gala, odnosno deo Grbavice oko Limanske pijace. (D.S.)

  • novosadjanin

    14.09.2010 18:33
    POZIV
    http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Stop-bezobrazluku-parking-servisa-u-novom-sadu/159706894041683

    pridruzite se svi koji imate profil na face booku...ako nas bude dosta pocecemo sa ulicnim aktivnostima...prikupljanja potpisa i slicno...
  • robin hud

    04.09.2010 05:18
    parking lopovi
    gdine Jekniću ,matematika je da li tih 4500 ima gde da parkira i u okolnim ulicama što nisi tačno izbrojao kako to voliš da baratas sa ciframa pa onda izašao u javnost sa negativnom kanstatacijom a ne odokativno u dvorištima ima parking mesta ALI KOLIKO!
  • Stari Grad

    02.09.2010 08:30
    Ne znam da li ste primetili, ali oko svih novosadskih pijaca je parking zona. Mogli bi da promene slogan u "Kupujmo na pijacama, obnovimo Parking servis!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti