Odložena rekonstrukcija Satelitske pijace

Uprkos najavama, Satelitska pijaca neće biti uskoro sređena jer je njena rekonstrukcija odložena zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa oko parcela budućeg produžetka Ulice Bate Brkića.

Uprkos najavama, Satelitska pijaca neće biti uskoro sređena jer je njena rekonstrukcija odložena zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa oko parcela budućeg produžetka Ulice Bate Brkića.

Kako je navedeno u odluci o promeni plana investicija JKP "Tržnica", kako nije obavljena preparcelizacija koja je neophodna kako bi se rekonstruisala i proširila Satelitska pijaca, moralo se odustati od radova u vrednosti od 28,5 miliona danara. Ovaj novac će sada biti preusmeren za druge poslove na novosadskim pijacama. Tako će tri miliona i dalje ostati za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Satelitske pijace, a na ovoj pijaci će se sa pet miliona finansirati nabavka novih tezgi i izdvojiti još 4,7 miliona za uređenje platoa i rasvete.

Takođe, "Tržnica" će deo sredstava u visini od 4,5 miliona dinara upotrebiti za nabavku novih rashladnih vitrina za Riblju pijacu, zatim pet miliona dinara za nastavak opremanja pijaca opremom za elektronsku naplatu pijačarine, 4,2 miliona dinara za nabavku mašine za čišćenje pijaca i još pet miliona za kontenjer.

Inače, najveća investicija "Tržnice" u ovoj godini je gradnja nadstrešnice na Najlon pijaci u vrednosti od 20 miliona dinara, gradnja toaleta na Ribljoj pijaci u vrednosti od četiri miliona dinara, i još 2,2 miliona dinara za uređenje tezgi na Ribljoj pijaci.

"Tržnica" je ove godine za investicije ukupno imala 57,7 miliona dinara.

  • Rajko

    16.11.2015 15:12
    Ok, jednostavno je predvidjeno da pijaca bude rekonstruisana kada se bude produzena ulica Bate Brkica i kada se ceo tej deo bude sredio ..

    Imam neke informacije da je posle dosta odlaganja produzetak Bate Brkica planiran za sledecu godinu, ali cemo videti da li ce ovaj put biti to i uradjeno ...
    Kada bi se to zavrsilo doslo bi na red i uredjenje satelitske pijace ( zajedno sa poslovnom zgradom koja se nalazi iza same pijace ).
  • arhitektura

    10.11.2015 12:53
    arhitekture
    klonja za 4.4 miliona? nestvarno.
  • janko

    10.11.2015 10:46
    Pa, dobro, ko je zadužen za rešavanje imovinskih odnosa? Pa , zar ne mislite da bi taj zbog svoje nesposobnosti trebao malko da odgovara???Malko, barem..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti