DS predstavio "Tim za Novi Sad" i zvanično počeo predizbornu kampanju

Demokratska stranka u Novom Sadu danas je predizbornu kampanju za lokalne izbore počela predstavljanjem kandidata za gradonačelnika Veljka Krstonošića i ekipe okupljene oko njega pod nazivom "Tim za Novi Sad".

Prema Krstonošićevim rečima, angažovanje i odgovornost u predstojećoj kampanji biće teško za sve istinski opozicione stranke.

"Put jeste težak, ali će utoliko biti veće i naše zadovoljstvo kada stignemo do cilja. Naš cilj jeste da od našeg Novog Sada ponovo stvorimo dobro mesto za život. Aktuelna, izrazito neuspešna i nestručna gradska vlast, nije kreirala i u potpunosti realizovala nijedan ozbiljan razvojni projekat. Završeni su neki poslovi koji su započeti u mandatu prethodne vlasti, ali onih velikih, zaista značajnih poduhvata, koji menjaju grad i život u njemu - nema ni u tragovima“, ocenio je kandidat DS-a za gradonačelnika i dodao da je u izradi predizbornog program učestvovalo više od 300 ljudi.

Kako je naglasio, program je koncipiran tako da odgovori na šest ključnih pitanja budućeg oporavka i razvoja Novog Sada: kako očuvati prepoznatljivi identitet Novog Sada koji se kruni i nestaje pred našim očima, kako opravdati kandidaturu grada za evropsku prestonicu kulture, kako podići kvalitet života, unaprediti solidarnost i podstaći ravnopravnu uključenost svih građana u zajednicu, kako zaustaviti emigraciju mladih i iskoristiti njihov potencijal, kako oblikovati model nove ekonomske strukture Novog Sada i kako izgraditi efikasan komunalni sistem i upravu?

Krstonošić je dodao da je Demokratska stranka spremna da razgovara sa partijama, organizacijama i pojedincima u Novom Sadu s kojim deli iste vrednosti i s kojim može postići sporazum o zajedničkom političkom delovanju. "Razgovarati možemo sa onima koji neće ni pre ni posle izbora ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i njenim satelitima, koji ne kupuju glasove na izborima i koji ne sarađuju s onima koju kupuju glasove", rekao je on.

"Tim za Novi Sad" čine: Veljko Krstonošić (docent na Medicinskom fakultetu), Ilija Ćosić (redovni profesor i dugogodišnji dekan Fakulteta tehničkih nauka), Mirjana Miloradov (redovna profesorka Fakulteta tehničkih nauka), Radmila Marinković-Nedučin (redovna profesorka Tehnološkog fakulteta), Slobodanka Markov (redovna profesorka Prirodno-matematičkog fakluteta), Ilija Tanackov (redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka), Goran Stojanović (redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka), Nenad Simeunović (docent Fakulteta tehničkih nauka), Bojan Konstantinović (docent na Poljoprivrednom fakultetu), Goran Radojev (asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu), Dušanka Sremački (nekadašnja pokrajinska sekretarka za urbanizam), Rada Mitrović (direktorka pokrajinskog Zavoda za socijalnu zaštitu), te Radomir Kukobat (direktor pokrajinskog Fonda za izbegla lica).

U timu su još Branko Rondović, Danilo Čeman, Slobodan Kačar, Živko Makarić, Jelena Balašević, Božidar Protić, Marija Vrebalov, Stevan Latinović, Dimitrije Vukašin, Mira Čelić i Tanja Privizer.

Autor: 021.rs

  • modesti

    02.02.2016 23:08
    ...kad bolje razmislim...
    ovi čobani sišli sa Dinare, pa na nas gledaju kao na ovce....bolje da budem ovim Profesorima "student", jer student uvek može "zapaliti žito", nego ovca koja samo bleji...
  • Vasa

    02.02.2016 08:42
    JUJUJU...
    kakva ekipa! Pa ovi su rasturili DS u Novom Sadu i ja kao bivsi clan DS-a im ne bi dao glas nikada, pa da su poslednja i jedina stranka. Posle se cude sto je DDD na vlasti u NS. Diletanti!
  • Nostramus

    01.02.2016 23:53
    zaključak
    Sudeći po komentarima čini se da je ovo baš pogodilo Srpsku Nepismenu Stranku. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti