Umesto problematičnu, na Klisu smeštaju decu žrtve trafikinga

Stanovnici Klise i Grad postigli su kompromis u vezi sa gradnjom objekta u Ulici Klisanski put.

Prvobitna namena biće promenjena tako da će umesto prihvatilišta za decu sa poremećajem u ponašanju tu i dalje biti prihvatilište, ali za decu žrtve trafikinga.

Ovu informaciju je za 021.rs potvrdio i Marko Đurašković, pokretač peticije za promenu namene prihvatilišta, koji je napomenuo da će Novi Sad biti prvi grad u Srbiji koji će imati objekat takve vrste.

Do ovog preokreta je prema njegovim rečima došlo prilikom prošlonedeljnog sastanka sa predstavnicima Grada i direktorom Centra za socijalni rad. "Mi smo prvo predložili da se tu izgradi vrtić jer on stvarno treba ovom delu grada, ali s obzirom da to mora biti objekat u domenu socijalne zaštite, oni su odlučili da to bude prihvatilište za decu žrtve trafikinga", rekao je Đurašković.

Postignuto je kompromisno rešenje, i nastavlja se gradnja objekta čiji je investitor "Poslovni prostor" površine od 1.033 kvadratna metra. U tom objektu bi trebalo da bude smešteno 17 dece žrtava trgovine ljudima, a od toga će sedam do deset mesta biti namenjeno deci iz Novog Sada.

Još uvek nije ništa napismeno i zvanično, ali sutra će predstavnici Grada sa stanovnicima MZ Slana bara imati sastanak gde će celu situaciju obznaniti i obrazložiti.

"Ovo rešenje nam zvuči ok, jer smo od počinitelja dela došli do žrtava tih dela, dece koja su stvarno nečije žrtve i koje neko izrabljuje, s tim što ćemo mi tražiti da u ugovoru piše da će prednost imati deca sa Slane bare, Klise i Vidovdanskog naselja", rekao je Đurašković.

Do ovako brzog i efikasnog rezultata dovelo je udruženo delovanje skoro 5.000 stanovnika Klise.

Međutim, i dalje je nepoznata sudbina dece sa poremećajem u ponašanju, koja su u ovom objektu prvobitno trebalo da budu smeštena.

Odgovore na ova pitanja postavili smo Gradu, koji nas je uputio na Centar za socijalni rad, odakle se obrazloženje uskoro očekuje.

Autor: Gordana Ćosić (gocacosic@021.rs)

  • novosadjan

    02.02.2016 13:24
    sedam do deset dece iz novog sada , a onaj broj do sedamnaest odakle će oni biti . a gradi novi sad ili ?
  • Jefta

    02.02.2016 12:29
    To nije Klisa,nego Slana bara!
  • eh

    02.02.2016 12:17
    banana država
    pošto nećete da se bavite maloletnim delinkventima... sutra će se oni baviti vama
    samo u odrasloj verziji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti