Gradsko zelenilo posle pola veka dobija svoje sedište

JKP "Gradsko zelenilo" će posle više od pola veka od osnivanja dobiti konačno lokaciju gde će biti smeštena uprava preduzeća i ostale službe.

Prema predlogu regulacionog plana, to će biti na prostoru između Temerinskog puta i ulica Grujice Novakovića, Stefana Dečanskog i Mladena Leskovca.

Prostor od oko 10 hektara se nalazi dijagonalno od Najlon pijace. Ova velika parcela je trenutno neuređena površina, čiji su pojedini delovi godinama unazad mesta na kojima se prave divlje deponije.

Kako se navodi u planu, lokacija se nalazi neposredno uz Pionirski park i tu bi se u narednom periodu sagradili Upravna zgrada Zelenila, Rasadnik, staklenik sa izložbenim prostorom, garaže i radionice sa pratećim saržajem.

Gradsko zelenilo se od osnivanja seli po Novom Sadu i trenutno im je uprava smeštena na Spensu, a radnici na nekoliko lokacija, od kojih je najveća ona iza garaže GSP-a gde je Rasadnik. Kako je Novi Sad zbog širenja Veternika i Novog naselja odlučio da se prostor sadašnjeg Rasadnika pretvori u građevinsku zonu uz ulaganje od 360 miliona dinara u opremanje tog prostora za prodaju, obezbeđivanjem lokacije na Klisi rešiće se višedecenijska potreba za smeštajem svih službi Zelenila i istovremeno osloboditi prostor za prodaju investitorima. Takođe, smeštajem Zelenila na Klisi urediće se prostor koji je već dugo ruglo i služi kao divlja deponija.

Ipak, do uređenja prostora neće doći tako brzo, jer je i prodaja sadašnjeg Rasadnika planirana tek posle 2017. godine, a gradnja objekata za potrebe Zelenila se još uvek ne pominje u Strategiji razvoja grada do 2020. godine.  

Autor: 021.rs

  • MarijaS

    09.02.2016 14:37
    Slažem se sa Markom
  • marko

    09.02.2016 14:09
    Predlog za gradske vlasti... Ove ili neke buduće.

    Rešiti imovinsko - pravni problem oko zgrade Radničkog univerziteta i uložiti u renoviranje. U istu prebaciti deo administracije gradskih preduzeća (prvenstveno srodnih).

    Zašto:

    1. Rešavanje rugla u samom centru grada
    2. Dodatne finansije iznajmljivanjem oslobođenih atraktivnih prostora (tipa Radosno detinjstvo u vili kod Suda)
    3. Jednostavnija komunikacija građana sa javnim preduzećima (na jednom su mestu)
    4. Bolja komunikacija i veća efikasnost javnih preduzeća
    5. Izbegavanje bespotrebnih investicija u potpuno nove objekte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti