"Dino park" se otvara u aprilu, postavlja se 27 replika dinosaurusa

Gradsko zelenilo ove nedelje počinje završnu fazu uređenja prostora iza Spensa, a iz "Zelenila" očekuju da će svi radovi biti gotovi do početka aprila, kada će "Dino park" i zvanično biti otvoren.

Prema rečima direktora "Gradskog zelenila", Aleksandra Bogdanovića, prošle godine uređene su šetne staze, a ove se nastavlja sa ozelenjevanjem prostora, što je proces od oko petnaestak dana, nakon čega beogradska firma "Lagrota Internacional" kreće sa postavljanjem replika dinosaurusa.

"Biće ukupno 27 replika dinosaurusa od kojih će desetak biti pokretno. Koliko je ovo važno za Novi Sad svedoči činjenica da nigde u Srbiji ne postoji "Dino park", osim u Svilajincu gde postoji izložba dinosaurusa u okviru tamošnjeg Prirodnjačkog muzeja. Najbliži nama "Dino park" je u Poreču koji je nešto veći nego što će biti ovaj naš", rekao je Bogdanović.

On je za 021.rs objasnio da će Grad Novi Sad imati korist od otvaranja "Dino parka" jer će u okviru celog projekta biti uposleno 50-60 ljudi, a procena je da će poseta na godišnjem nivou biti oko 200.000, što predstavlja 25-30 miliona dinara prihoda samo za "Zelenilo", dok je za sam Grad to 12 miliona dinara poreza više u gradskoj kasi.

"U petogodišnjem ugovoru koji smo potpisali sa izvođačem radova stoji da "Gradsko zelenilo" ubira sve prihode, dok se 50 odsto od prodaje ulaznica isplaćuje firmi "Lagrota Internacional" za zakup replika dinosaurusa; "Zelenilo" će biti zaduženo za kompletno održavanje parka, a troškovi struje, vode i čišćenja će se deliti na ravne časti", kažu iz "Zelenila".

Podsetimo, jesenas je u Dunavskom parku organizovana generalna proba "Dino parka", kada je bilo postavljano tek nekoliko replika, a za tri-četiri dana preko 40.000 sugrađana posetilo je park.

Inače, pored samih dinosaurusa u "Dino parku" kod Spensa će se održavati i mnoge druge manifestacije za najmlađe u vidu dečijih predstava, gostovanja glumaca, pevača, pisaca za decu i mnogih drugih. Ulaznice za "Dino park" trebalo bi da budu pristupačne za većinu roditelja i ne skuplje od 250 dinara.

Autorka: Gordana Ćosić (gocacosic@021.rs)

  • vlado

    09.02.2016 22:21
    treba sve uzimati sto se pruza a sto nebi moglo i nesto ovako za grad
  • dr Marks bez Engelsa

    09.02.2016 20:14
    Da, baš.
    "Dino park" se otvara u aprilu, a u maju će se garant zatvoriti jerbo će ga do tada huligani "preurediti"!
  • Anominus

    09.02.2016 20:07
    Sendvicari dosli i ovde u posetu. Prijatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti