Čak polovina Novosađana uopšte ne posećuje ustanove kulture

Skoro svaki drugi stanovnik Novog Sada, tačnije njih 45 %, u poslednjih šest meseci nije posetilo nijednu od kulturnih ustanova.

To je rezultat istraživanja agencije "Ninamedia" sprovedenom na 1.200 ispitanika tokom proteklog meseca.

Od onih koji ih posećuju, kao omiljenu destinaciju za "konzumaciju" kulture navode bioskop, njih 22%. Odmah iza bioskopa, našlo se pozorište, koje je protekloj polovini godine, obišlo 20 odsto ispitanika. Tek desetina Novosađana bila je u poslednjih šest meseci gost muzeja i galerija.

Kao osnovni razlog zbog kojeg ne posećuju ustanove kulture Novosađani navode vreme. Ovaj faktor ističe čak 21,7% ispitanika.

Drugi najčešći odgovor je novac, koji je problem kod 12% Novosađana, dok 10,4 % ispitanika uopšte nema naviku da posećuje ustanove kulture.

Autor: 021.rs

  • Za Mm

    15.12.2016 10:55
    Pošto komentarišete tekstove, znači da izlazite i na internet. Svaki muzej u grdu ima internet stranicu gde vam sve piše - i radno vreme i cena ulaznice i dani kada je ulaz besplatan, kao i kakav je to muzej i šta može da ponudi. U medijima gotovo svaki dan možete da nađete informacije o dešavanjima u muzejima, a na portalima takođe (i na 021 koji očigledno pratite). Ne sumnjam da se parkirate na nekom od gradsnih parkinga, možda na onom na Trgu galerija gde su tri muzeja ili na nom kod Dunavskog parka gde su dva muzeja. U Novom Sadu ih ima ukupno 7 i Zadov za zaštitu prirode, što mu dođe kao prirodnjački muzej pošto ima postavku.
    Svake godine u maju se održava manifestacija Muzeji u Srbiji 10 dana od 10 do 10, kao i Noć muzeja i tada su svi programi besplatni. I o tome moete da saznate iz medija i sa portala, pa i na 021. Dakle, treba samo da posedujete elmentarnu radoznalost duha i da proteglite noge do nekog muzeja.
  • Ns

    23.02.2016 21:28
    @nikola
    Akustika u SNP-u je takva da se na "ostalim mestima" nista ne cuje. Gledala sam predstave svojevremeno i sa stepenica, al samo gledala, zvuk nista.
  • Nikola

    23.02.2016 17:31
    @Mm
    Ovih 800 dinara koje ste naveli je cena za I parter u SNP-u (dakle, najbolja mesta), ostala mesta su 500–700 din. Za studente i penzionere postoji popust od 50% pa možete zamoliti svoju decu ili decu svojih prijatelja da vam kupe karte čija je cena 250–400 din. To zaista nije skupo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti