Osnovnim školama tek 0,6 odsto novosadskog budžeta

Grad Novi Sad će za invesiticiona ulaganja u osnovne škole u ovoj godini uložiti oko 0,6 odsto budžeta, odnosno 128,2 miliona dinara.

Najveći deo novca će biti upotrebljen za radove i to malo više od 100 miliona dinara, pri čemu kada se pogleda specifikacija radova, može se videti da se uglavnom radi o zameni prozora.

Tako će Osnovna škola "Ivan Gundulić" u Čeneju dobiti 12,4 miliona za završetak radova na uređenju sportskih terena oko fiskulturne sale, Osnovna škola "Aleksa Šantić" u Stepanovićevu 10,3 miliona za završetak radova i dodatne poslove na obnovi fasade i video nadzor, a Osnovna škola "Desanka Maksimović" u Futogu 10 miliona za zamenu prozora.

Osnovna škola "Ivo Andrić" u Budisavi iz gradskog budžeta dobija 22,6 miliona dinara za radove na grejanju, prozorima i fasadi, a Osnovna škola "Miroslav Antić" u Futogu 17 miliona za radove na krovu i prozorima, dok će Osnovna škola "Sveti Sava" u Rumenki pojedinačno dobiti najviše sredstava i to 28,4 miliona dinara za rekonsturkciju objekta i postavljanje veštačke podloge na delu sportskog terena, kao i kupovinu koševa.

Osnovna škola "Đura Jakšić" u Kaću će dobiti 4,2 miliona dinara za popravku ograde, a Osnovna škola "Dušan Radović" 6,3 miliona za zamenu prozora i termoizolaciju, dok će OŠ "Svetozar Marković Toza" na Detelinari dobiti 3,4 miliona za renoviranje kuhinje i nabavku nove opreme za kuhinju.

Planom investicija je predviđeno i da se 2,9 miliona dinara izdvoji za nadzor i dokumentaciju za pomenute radove u školama.

Iz gradskog budžeta će se dati i 1,2 miliona za kupovinu kompjuterske opreme za školu OŠ "Dositej Obradović", a limanskoj Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" 2,4 miliona za postavljanje barijere za ulazak u dvorište uz elektronsku identifikacuju.

Grad će nastaviti da finansira i uvođenje identifikacionih kartica za učenike, pa će po 600.000 dinara, što je tačno na granici za javnu nabavku, dobiti osnovne škole "Miroslav Antić" iz Futoga, "Veljko Petrović" iz Begeča i novosadske "Vasa Stajić", "Kosta Trifković" i "Jovan Popović". Podsetimo da je nabavka identifikacionih kartica sporna jer se ispostavilo da ih škole nabavljaju bez tendera direktno od firme koja je povezana sa članom veća zaduženim za obrazovanje Vladimirom Jelićem.

Dodajmo i da će nekoliko škola dobiti po 350.000 dinara za nabavku softvera za evidenciju učenika i to osnovne škole "Dositej Obradović", "Žarko Zrenjanin", "Đorđe Natošević", "Ivo Lola Ribar" i "Jovan Dučić" u Petrovaradinu.

Podsetimo da se ove godine izdvajaju skoro pa skromna sredstva za ustanove obrazovanja, pa su tako srednje škole prošle još gore od osnovnih jer su novac dobile samo dve škole.

Autor: 021.rs

  • Ubica romantike

    25.02.2016 20:42
    Botovi, pocrkajte, sram da vas bude!

    Svi vi koji ste nenormalni i mislite da je ovo mali iznos i nepravedno raspoređen, strpite se samo malo da grad počne da finansira privatne škole, videćete da će izdvajanja biti mnogo veća. Živi bili, pa videli, a živeli nam i botovi koji slave ovu vlast koja nas davi libertarijanskom politikom kao zmija žabu.
  • 0,6

    25.02.2016 15:37
    koliko je to procenata radne zone sever?
  • Nikola

    25.02.2016 15:28
    Malo? Da li ste izračunali koliko bi koštala zamena prozora po vašim stanovima i kućama, pre nego što ste osudili? U mom stanu od 50 metara kvadratnih, to je kapitalna investicija. Plaćam i grejnaje dvorišta. Bravo za fasade i stolariju, sad sam siguran da nije šminkeraj pred izbore, nego da se rešavaju zapravo gorući problemi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti