Branislav Švonja na čelu novoosnovane Srpske demokratske stranke

Izborna osnivačka skupština Srpske demokratske stranke održana je juče u Srpskom narodnom pozorištu.

Za predsednika stranke jednoglasno je izabran Branislav Švonja, a mesto potpredsednika zauzeo je Nikola Vukojević.

Ova stranka je dogovorila saradnju sa Srpskom naprednom strankom o zajedničkoj listi za izbore koju će predvoditi SNS.

Podsetimo, Švonja je novosadski biznismen, poreklom iz Hrvatske, koji je bio predsednik ove stranke kada je ona navodno osnovana 2011. godine, a bio je i bivši kandidat za gradonačelnika Novog Sada i Zadra, dok je Vukojević Švonjin blizak saradnik već godinama.

Inače, ova partija se, prema rečima samog predsednika, bavi problemima statusa Krajišnika i Srba i sa prostora zapadno od Drine, koji su intenzivirani tokom ratova 90-tih. Švonja navodi se da je "ideja ove partije ujedinjavanje, udruživanje i stvaranje političke snage koja će pomoći u rešavanju političkih problema u interesu srpskog naroda u celini". 

Srpsku demokratsku stranku juče je podržalo više od 1.000 prijatelja, simpatizera i članova stranke.

Autor: 021.rs

  • rada

    06.03.2016 19:04
    odgovor
    A druze Bokan, master Tomislave necemo ni na tvoju prevaru pasti. Prvo, ja sam se (po)kretao po sledecoj trajektoriji: Velebit - Dinara - Drina - Fruska Gora - Dunav. Drugo, osvestavanje vode nije pametno jer ovde zive ljudi razlicitih nacionalnosti i vera. Trece, Romska demokratska stranka i manipulacija sa nasim sugradjanima, mislim nije u redu.
  • Gogi

    04.03.2016 10:47
    naj bolje je da svi idu sa sns-om i ne trebaju nam izbori,nećemo imati za koga da glasamo,dragi vojvođani ostaje nam LSv iLi eventualno VP
  • Poznat organima

    03.03.2016 07:36
    Svonja umesto Bokana. isti princip. Ista cena. Policijo ... cisto da znate KO i KAKO radi.
    nemoj posle bude nismo imali saznanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti