Dom zdravlja dobija nove vredne aparate, ali neki i dalje fale

U novosadskom Domu zdravlja trenutno je u specijalističkoj službi najaktuelniji nedostatak ultrazvučnih aparata na odeljenju RTG dijagnostike, kao i aparat za ehokardiografiju na Odeljenju interne medicine.

Pored toga, zbog velikog broja pacijenata potreban je i još jedan spirometar za pulmologiju, kao i obnavljanje EKG aparata i sitnog inventara, potvrdili su za 021.rs iz uprave Doma zdravlja.

Međutim, nakon dužeg vremena DZ Novi Sad uspeo je da nabavi novu radnu stanicu za ordinacije otorinolaringologije, kao i "autokeratoreflektometar", odnosno aparat na utvrđivanje dioptrije, rekao je Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja.

"Novci su obezbeđeni i tender je pri kraju, a rok isporuke će biti oko 15. aprila, kada će ova ordinacija i početi da radi. Pregledi će biti mnogo prijatniji i kvalitet dijagnostike mnogo bolji, a na taj način ćemo smanjiti gužve kod oftalmologa", rekao je on za 021.

Novosadski Dom zdravlja dobiće uskoro i senzorsku sobu, a iz ove ustanove očekuju da će se ovaj projekat realizovati takođe sredinom aprila. Koštaće oko 15.000 evra, a troškove će snositi kompanija Hemofarm.

Autor: Gordana Ćosić

  • Samo vas gledamo

    01.03.2016 19:12
    Imaće aparate, imaće policajce i imaće plate otete od naših doprinosa.
    I ništa drugo više neće imati.
    Bliži se dan kada se više ni socijalni slučajevi neće usuđivati da uđu u Domove zdravlja.
    Prvo, nisu imali novca da se najave preko Call centra. Drugo bojaće se kakve će im sve eksperimentalne vakcine, za ko zna čija plaćena istraživanja, po ko zna kojem zakonu - ubrizgati.
    Treće, razmisliće da či će ih odatle uputiti u ko zna koji Urgentni centar ili Institut - na dobrovoljnu eutanaziju i davanje organa zapadnim "prijateljima".
    Smejte se, ali takvo nam se dru[tvo stvara dok mi gledamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti