LSV: Privatizacijom Luke Novi Sad žele da dođu do jeftinog zemljišta

Povodom poziva Ministarstva privrede investitorima da kupe Luku Novi Sad, danas je reagovala i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Naime, Ministarstvo je pozvalo investitore da do 30. marta dostave pisma o zainteresovanosti za privatizaciju novosadske Luke. To je jedina luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države koja nije privatizovana, mada je pokušaja bilo 2009. godine. Tada je postupak privatizacije zaustavljen, nakon što su mu se usprotivili Grad Novi Sad i Vlada Vojvodine.

Liga socijaldemokrata Vojvodine sumnja da je nov pokušaj prodaje još jedan način da investitori dođu do jeftinog zemljišta.

"Privatizacija Luke Novi Sad je suviše važan i krupan potez. Sigurno je da ima onih koji bi hteli da takvu situaciju iskoriste kako bi se jeftino domogli 30 hektara lučkog područja sa skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora", navodi LSV u saopštenju.

Podsetimo i da se među 24 sporne privatizacije nalazi i Luka Beograd, dok se o ostalim privatizacijama lučke infrastrukture više i ne priča.

Povodom prodaje Luke oglasili su se nedavno i DS i SNS. Dok demokrate tvrde da bi privatizacijom luke bila naneta neprocenjiva šteta gradu, pokrajini i državi, te da vlast počela "sveopštu rasprodaju preostalih privrednih resursa u državnom vlasništvu", naprednjaci navode da Luka posluje bolje nego ranije, te da je cilj negodovanja opozicije skretanje pažnje s loših rezultata DS. Detalje optužbi i protivoptužbi možete pročitati OVDE.

Autor: 021.rs

Foto: lukanovisad.rs

  • kmmm

    07.03.2016 10:54
    moyda ce tu a ne na sajmu nici IZRAELSAKI trzni centar ....
    sta kaze SS brigadirka sa Sajma !
  • brasa

    07.03.2016 08:50
    sve sto je vredelo prodali ste vi ljigasi i ds, sad kukate sve u nadi da ak jednog dana ponovo zajasete drzvnu kobilu ostane sta za prodaju a ima i varijanta da dobijete na lokalu pa da udomite jos ta dva tri rodjaka koja niste udomili, inace luka nije vlasnik zemljista i nemoze ga preprodati, ono oko cega svi treba da se sloze u ovoj zemlji je da NESME BITI prodaje zemljista, moze da se izda na 50 ili 90 godina uz uslov povracaja u istom kvalitetu il slicno ali Prodaja nikako
  • limanac

    06.03.2016 20:17
    banda
    ništa novo, na vlasti je nesposobna ekipa sns (ex srs) koja je prodala bivšu jugoslaviju, kosovo. svako parče slobodne zemlje u gradu su prodali, prodaju državno poljoprivredno zemljište arapima. ništa drugo i ne znaju samo otimačina, pljačka i destrukcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti