FOTO: Kultura, hrana i noćni život Novosađana na jednom mestu

Grupa mladih Novosađana odlučila je da kompletnu turističku i ugostiteljsku ponudu grada objedini i predstavi na jednom mestu - kratko, jasno i sa što manje šunda.
Nekoliko meseci građane intrigiraju nalepnice po gradu koje upućuju na jedan sajt.
 
"Explore Novi Sad" je platforma koju je osmislila ekipa sačinjena od novinara, pravnika, ugostitelja i profesora, s ciljem da i Novi Sad dobije ono što imaju Berlin, Beč ili Njujork - preglednu i kratku ponudu najboljih barova, hotela, pabova, salona, izletišta i drugih atrakcija bitnih kako turistima koji su prisutni u sve većem broju, tako i "lokalcima" koji ne znaju koji film ili predstavu da pogledaju, te možda da probaju neki novi dezert ili piće. 
 
Kako za 021 kaže jedan od osnivača portala "Explore Novi Sad" Nikola Zec, njemu i njegovim kolegama je postalo jasno da Novi Sad ima sve više kvalitetnih mesta za provođenje slobodnog vremena, kao i da Novosađani ne koriste svoje vreme naročito kreativno. 
 
"Ali, ni stranci koji dolaze u grad nemaju baš najširu sliku onog što ovaj grad nudi, a nudi zaista mnogo - dobru klopu, odlične svirke, urbana mesta s dobrom muzikom i sjajne, a pristupačne izložbe. Zbog čega ne bismo imali jedan kompletan, pregledan vodič s ugostiteljskom i turističkom ponudom, bez nepotrebnog lažnog glamura i šunda koji obuzima svaki deo ovog grada?", pita Nikola, koji je u ugostiteljstvu mnogo godina i oseća svaku poru Novog Sada. 
 
Kategorije portala nude širok izbor lokala i atraktivnih lokacija, a uskoro će biti moguće rezervisati ekskluzivna putovanja, čak i usluge turističkog vodiča. Uređivačka politika je, kaže Nikola, jasna. 
 
"Nema dnevnopolitičkih dešavanja i vesti, samo najave. Mi dajemo ogroman reklamni prostor kulturi i umetnosti kako bismo motivisali ljude da se odluče baš za takav sadržaj, a s druge strane smo potpuno sigurni da ne želimo da reklamiramo prostakluk i mesta koja ne oslikavaju suštinu ovog grada. Ovo nije grad nekulture i promovisanjem pozitivnih i zaista bitnih događaja, produkujemo društvo koje misli, kvalitetno se provodi i bira samo najbolje", poručuje jedan od urednika "Explore"-a. 
 
  
 
Tako ćete redovnom posetom ovog portala biti u toku sa rok i pank svirkama, ali i sa ovogodišnjim Egzitom, što će turistima biti naročito značajno. 
 
"Osim festivalske ponude, u narednim mesecima imaćemo i pregled i rezervaciju vinskih tura po Karlovcima, obilaženje znamenitosti Fruške gore i još nekoliko vrlo popularnih zahteva turista iz čitavog sveta. Možete da vidite koji hotel ili restoran ima wi-fi, šta ima na meniju, ali i kompletne cene i mapu lokacije. Bukvalno sve što može da vam zatreba nalazi se samo klik od vas", uverava Nikola i dodaje da je bilo zahtevno ispuniti sajt za dva meseca, ali da će on biti popunjen i spreman za mnogo širu upotrebu do leta, kada će sve informacije biti dostupne i na engleskom, a u budućnosti verovatno i na ruskom jeziku. 
 
Za sada tim radi na engleskom prevodu najbitnijih informacija, ali ambicije su veće i ponuda će svakako biti mnogo bolja. 
 
"Mi imamo svoje poslove, a trenutno nam profit nije prioritet. Radimo ovo iz ljubavi i želje da Novi Sad istaknemo kao bogat i vredan, iako ne mnogo velik grad", navodi naš sagovornik. 
 
  
 
Posetioci sajta u prilici su da osvoje i vredne nagrade u nagradnim igrama, poput putovanja, knjiga, frizerskih i drugih usluga i ulaznica. Preduzetnici koji žele da budu primećeniji na ovom portalu dobijaju najbolju reklamu po povoljnoj ceni, na kojoj insistiraju inicijatori ovog vodiča. 
 
Dešavanja redovno možete da pratite direktno na sajtu explorenovisad.rs i na zvaničnoj fejsbuk stranici, a zainteresovani da se oglašavaju mogu da se jave na broj telefona: 065/82-00-088 ili putem pomenute fejsbuk stranice.
 
Autor: 021.rs
Foto: 021.rs
  • Nataša

    14.03.2016 15:45
    Fantastičan sajt, sve pohvale za ideju. Postali su jedan od portala koje svakodnevno pratim i preporučujem to i ostalim Novosađanima, a i onima koji nisu iz Novog Sada. :) Svašta interesantno može da se pročita i sazna na njihovom sajtu. Samo tako nastavite. :D
  • Slavisa

    14.03.2016 13:29
    Prednost ovog sajta je sto ne smara sa glupim tekstovima kao ostali slicni portali u Novom Sadu. Bravo za ideju.
  • mrk

    14.03.2016 12:30
    zivim u centru i nisam ni jednu nalepnicu video a ovo isto pa i vise imate na luftici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.