Vlada Vojvodine: Spolja gladac, a u toaletima...

Šta se dešava kada novinar zađe u toalet u Vladi Vojvodine, a posle toga uspe da se izgubi tražeći izlaz?  
Šta se dešava kada novinar zađe u toalet u Vladi Vojvodine, a posle toga uspe da se izgubi tražeći izlaz?

Zgrada Vlade, Banovina, ili "Bačka pogača", kako su je nekad zvali, jeste monumentalno arhitektonsko delo Novog Sada, a u svemu što je monumentalno, priznaćete, lako je izgubiti se. Obložena je mermerom sa ostrva Brača, a centralni hol je obložen kamenom iz Karare.

Međutim, čime god da je obložena i koliko god da vam ova zgrada uliva poštovanje, ono što ćete zateći kada zađete malo dublje u nju će vas, u najmanju ruku, iznenaditi. A možda i neće?

Treba razumeti i zaposlene u Vladi. Koliko nas može da kaže da nam se nije desilo da, posle vesele večeri, iz kafića ponesemo uspomenu u vidu krigle, čaše, fićoka, podmetača, dozera za šećer ili čačkalica? Onda šoljica za kafu "maknuta" do kancelarije i nije tako strašna stvar.

Ovo je jedna od onih stvari zbog kojih pucaju dugogodišnje veze i zbog kojih vam roditelji kažu da je vreme da nađete svoj stan i okušate svoju sreću u surovom svetu. Međutim, spremačice u Vladi nisu želele da šire svoje nadležnosti. Tako su rešile da na suptilan način upozore korisnike toaleta kraj Press sale da nemaju nameru da se bave njihovim minulim radom.

Ipak, već na drugoj strani toaleta je sasvim jasno da ova ljubavna pisma nemaju nekog efekta. Zato su spremačice svoju poruku malo personalizovale sopstvenim rukopisom i ličnom opaskom.

Da li je urodilo plodom? Da li se saga nastavlja? Ne bismo znali reći. Rešili smo da ubuduće ne skrećemo sa uobičajene staze koja vodi do nekoliko sala u kojima se održavaju konferencije. Jer, ponekad, čak ni novinari ne žele da čuju, vide i znaju više. Ponekad je i malo - sasvim dosta.

  • 26.09.2010 06:45
    novosadjanka
    Ne radim u Vecu, niti u Skupstini,nego s vremena na vreme dolazim u obe zgrade, jedino sto mogu zasigurno reci da ni u jednom toaletu nisam videla nikakve natpise a higijena je sasma normalna, cak izuzetno su uredni, ovi natpisi nisu iz toaleta koji su od prizemlja pa nadalje na spratovima, nego u suturenu Veca, a te toalete koriste svak ko dodje, pocev od prodavaca garderobe,dostavljaca kanc.materijala, novinari itd
  • 24.09.2010 00:46
    Ogledalo
    Znate kako se kaze wc i kuhinja su ogledalo kuce. To govori u kakvim je g...... drzava.
  • Marko

    23.09.2010 16:54
    paradajz
    Tacno je da u dvoristu postoji posadjen paradajz. Posadio ga je neko od radnika veca posto ima jako "veliku" platu. U tom dvoristu se nalazi stara staklena basta u kojoj se nekad gajilo cvece za protokolarne prilike. Radniku je dozvoljeno da posadi paradajz a on je zauzvrat rascistio okolinu. Koliko mogu da primetim natpisi su iz WC-u u suterenu pored PRESS sale koji koriste i radnici. Posto ti WC-i nisu javni i ciste se samo posle radnog vremena. Pretpostavljam da je nekome zasmetao nered koji nOvinari redovno ostavljaju posle sebe, jer ipak tamo uvek dolaze isti ljudi. U zgradi vazi pravilo da je WC cistiji sto ima manje posetilaca sa strane. U WC-ima ima uvek sapuna i papira ali tamo mozete zateci da je neko izvrsio veliku nuzdu pored WC solje. To ipak ne rade radnici veca, vec cenjeni posetioci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti