Ove godine projektna dokumentacija za podzemnu garažu u Ulici Modene

"Parking servis" će ove godine izraditi projektnu dokumentaciju za podzemnu garažu ispod Ulice Modene, a vrednost investicije je oko 18 miliona dinara.

Prema gradskim strateškim dokumentima, radovi u Ulici Modene počeli bi verovatno 2018. godine i tada bi već trebalo obezbediti bar polovinu od 700 miliona dinara potrebnih za izgradnju garaže. U investicionom planu se navodi da će polovina sredstava za izgradnju doći direktno iz budžeta, a ostatak bi bio pozajmljen, verovatno bankarskim kreditom ili iz nekog od fondova.

Kako navode u "Parking servisu", ove godine je planirana i nabavka novog "pauk" vozila.

U saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka, planira se postavljanje senzora na određenim parkiralištima u crvenoj zoni, sa ciljem da se kreira informacioni sistem koji bi pružao informacije o slobodnom broju parking mesta.

Ovo preduzeće će, takođe, nastaviti aktivnosti na kompletnoj automatizaciji zatvorenih parkirališta, čime se omogućava njihov stalni rad.

Inače, prošle godine je u gradu uređeno 13 parkirališta za bicikle sa ukupno 95 držača.

Autor: 021.rs

  • Александар

    18.03.2016 11:25
    @Ha ha Бот
    Подземна гаража мора да ће да буде на 2 м испод трга да јој не би сметале воде на 3-4 м...
    А сада лепо узми свој напрдњачки сендвич и правац на ОРА Морава-Вардар 2016...
  • Baja

    18.03.2016 10:05
    I za zgradu hitne pomoći je urađen projekat....
  • haha

    18.03.2016 09:21
    Aleksandre, bas imas problem sa podzemnim vodama!
    Ne lupetaj...
    Projekat je odlican ali je problem bio u kontroli tri JP-a (ZIG, PArking Servis i Trznica) od strane 3 stranke gde je svako hteo da vodi kolo i nije bilo jasne gradske strategije.

    U ul.Modene je podyemna voda na 3 metra ispod povrsine a na Trgu Slobode cak na 4 metra, tako da problema nema... a i da ima, to je sada rutinski. Neki jos zive u 50-tim godinama.

    Ne treba odmah lupetati i kritikovati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.