FOTO: Ozelenjeno razdelno ostrvo u Futoškoj ulici

Radnici "Gradskog zelenila" posadili su noćas živu ogradu na razdelnoj traci u Futoškoj ulici – od raskrsnice sa Bulevarom oslobođenja do raskrsnice sa ulicom Braće Ribnikara.

Živa ograda posađena je u dužini od oko 300 metara. Reč je o ligustrumima koji su stari osam godina i do sada su krasili centralni deo rasadnika "Zelenila".

Ova vrsta otporna je na gradske uslove u kojima vlada veliko zagađenje vazduha, što je slučaj i sa Futoškom ulicom. Sadnji je prethodila izmena neplodne zemlje slojem plodnog humusa.

Kako je razdelno ostrvo izgledalo pre, a kako izgleda posle ozelenjavanja, možete pogledati u galeriji:

Autor: 021

Foto: Gradsko zelenilo
    
   

  • kimi

    20.03.2016 18:26
    hm
    Mozda ako se stavi ograda visoka 2 metra pa da zelenilo raste uz ogradu , + nece biti pretrcavanja.
  • Melentije

    20.03.2016 16:56
    Celih 300 m žive ograde? Zar toliko u predizbornoj kampanji? Pa vi se razbacujete! Do duše, od koga je, i previše je.
  • Jacovitti

    20.03.2016 16:34
    Tja. Prodali ste rasadnik i mora biti iseljen do aprila (a na novoj lokaciji ni lopata još nije zadenuta!). Zato zabadate gde i šta stignete, samo da ispreznite rasadnik. I šta posle? Sadnica nema, osim da se kupuju na tržištu. Pa ako dođe do tendera za izgradnju, pobediće onaj ko ima rasadnik i jeftine sadnice, jer se Zelenilo u to neće moći uklopiti. Šta onda sa radnicima, narošito onim iz rasadnika, jer će samo deo moći u Dino park? I šta kada ne bude planiranih 200.000 posetilaca u Dino parku godišnje (to je prosečno cca 548 posetilaca svaki dan u godini, praznikom, po kiši ili snegu, vručini ili košavi... tj, bez 3 meseca godišnje, to je 727 posetilaca dnevno), šta sa tim radnicima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti