Polemika oko Dino parka

Gradski odbor SNS saopštio je da demokrate pokušavaju da po svaku cenu obmanu Novosađane, reagujući na njihov protest povodom skorog otvaranja Dino parka kod Spensa.

"Demokrate postavljaju pitanje ko je platio izgradnju nove trafostanice koja uopšte nije izgrađena. Trafo-stanica jednostavno ne postoji, s obzirom da će se snabdevanje električnom energijom vršiti iz već postojećih kapaciteta Spensa", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci dodaju i da je laž da se ne zna ko će biti poslodavac radnicima u Dino parku, jer su u pitanju radnici "Gradskog zelenila".

Novosadski DS saopštio je prethodno da je u realizaciji projekta izgradnje parka s maketama dinosaurusa pogaženo više zakona i napravljeno niz prekršaja.

Navodi se, između ostalog, da je parcela za park ustupljena Spensu radi, kako je navedeno u posebnoj Odluci Skupštine grada, "potencijalnih ulaganja privatnih investitora kroz javno-privatno partnerstvo" i zato ne može jednostavno biti predata drugom javnom preduzeću. "U ugovoru između Gradskog zelenila i "Lagrote" piše kako će privatni partner snositi samo troškove postavljanja ograde, koja inače već postoji, dok ostaje nepoznato ko je platio novu trafo-stanicu i radove koje obavlja Put", poručile su demokrate.

Autor: Tanjug

  • ex chapman

    21.03.2016 10:45
    mi ćemo platiti, kao i sve, na ovaj ili onaj način. nikad "gazda" ne plaća, već "raja". mene mnogo više brine to što će "dino park" biti ruglo kojeg ćemo se stideti pred bilo kojim stranim turistom koji ovde slučajno zaluta
  • darko

    21.03.2016 09:03
    @Damir
    Al' je projekat? Pored semafora na novom naselju ovo je projekat gradske vlasti za 4 godine mandata
  • Nikola

    21.03.2016 03:56
    Kome treba ova glupost od parka? Ne bih dao 10 dinara za kartu, a ne i vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti